2°C | Amsterdam

240 uur werkstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval

DEN HELDER – De 21-jarige Sven P, veroorzaker van een dodelijk ongeval op het beruchte Schapendijkje in Den Helder, heeft maandag van de rechter in Alkmaar een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen, daarnaast krijgt de man ook 2 maanden voorwaardelijke celstraf.
Ook moet de man de begrafeniskosten van de toen 18-jarige Celeste Kos terugbetalen aan de familie van de vrouw, in totaal een bedrag van 11.000 euro, de eis voor immateriële schadevergoeding werd door de rechter afgewezen.
Lees ook: 4200 handtekeningen voor verlichting op het Schapendijkje
De rechter vond het bewezen dat Sven P. op het toch al gevaarlijke onverlichte Schapendijkje te snel heeft gereden en ook nog eens aan het whatsappen was terwijl het buiten hard regende en stormachtig waaide.  P. zei eerder dat hij Celeste niet heeft gezien en haar niet meer kon ontwijken toen het te laat was. Celeste overleed een paar dagen later in het ziekenhuis aan zwar hersenletsel.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.