240 uur werkstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval

DEN HELDER – De 21-jarige Sven P, veroorzaker van een dodelijk ongeval op het beruchte Schapendijkje in Den Helder, heeft maandag van de rechter in Alkmaar een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen, daarnaast krijgt de man ook 2 maanden voorwaardelijke celstraf.
Ook moet de man de begrafeniskosten van de toen 18-jarige Celeste Kos terugbetalen aan de familie van de vrouw, in totaal een bedrag van 11.000 euro, de eis voor immateriële schadevergoeding werd door de rechter afgewezen.
Lees ook: 4200 handtekeningen voor verlichting op het Schapendijkje
De rechter vond het bewezen dat Sven P. op het toch al gevaarlijke onverlichte Schapendijkje te snel heeft gereden en ook nog eens aan het whatsappen was terwijl het buiten hard regende en stormachtig waaide.  P. zei eerder dat hij Celeste niet heeft gezien en haar niet meer kon ontwijken toen het te laat was. Celeste overleed een paar dagen later in het ziekenhuis aan zwar hersenletsel.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs