2e Taandag Eilandsmuseum Jan Lont

WIERINGEN – Vroeger hadden veel Wieringer visserlui een eigen taanketel, want alle netten en zeilen moesten meerdere keren getaand worden en dat waren er heel wat. Hoewel het in de eerste plaats gaat om het conserveren, geeft de cachou ook een bruine kleur. Vandaar die bruine kleur van de zeilen van de traditionele vissersschepen.
Om bij het onderwerp “kleur” te blijven is er een groep die T shirts gaat verven met de ty and dy methode. Dat houdt in het afbinden en verven van textiel. Hiervoor zijn witte kledingsstukken aanwezig. Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen met je eigen meegenomenT shirt.  Deze bezigheid is geschikt voor kinderen en volwassenen.
De wolgroep laat zien hoe je wol verft met voedingskleurstof, dezelfde kleuren die in de fondant gebruikt worden. Er wordt vis gerookt, muziek gemaakt, een zeis gehaard, verteld over de bijenteelt, een oudhollands gerecht geserveerd, en dan nog is niet alles opgenoemd.  De moeite waard om eens een kijkje te nemen of eens mee te doen met een activiteit.
U wordt van harte uitgenodigd!
De entree is voor leden gratis, niet leden betalen 4 euro en krijgen per persoon één consumptiebon bij de entreeprijs.  Een visbon is voor 2 euro en een consumptiebon voor 1,50 bij de kassa te koop.
De 2e taandag van 2016 vind plaats op 7 augustus en start om 11:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs