2°C | Amsterdam

2e Taandag Eilandsmuseum Jan Lont

WIERINGEN – Vroeger hadden veel Wieringer visserlui een eigen taanketel, want alle netten en zeilen moesten meerdere keren getaand worden en dat waren er heel wat. Hoewel het in de eerste plaats gaat om het conserveren, geeft de cachou ook een bruine kleur. Vandaar die bruine kleur van de zeilen van de traditionele vissersschepen.
Om bij het onderwerp “kleur” te blijven is er een groep die T shirts gaat verven met de ty and dy methode. Dat houdt in het afbinden en verven van textiel. Hiervoor zijn witte kledingsstukken aanwezig. Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen met je eigen meegenomenT shirt.  Deze bezigheid is geschikt voor kinderen en volwassenen.
De wolgroep laat zien hoe je wol verft met voedingskleurstof, dezelfde kleuren die in de fondant gebruikt worden. Er wordt vis gerookt, muziek gemaakt, een zeis gehaard, verteld over de bijenteelt, een oudhollands gerecht geserveerd, en dan nog is niet alles opgenoemd.  De moeite waard om eens een kijkje te nemen of eens mee te doen met een activiteit.
U wordt van harte uitgenodigd!
De entree is voor leden gratis, niet leden betalen 4 euro en krijgen per persoon één consumptiebon bij de entreeprijs.  Een visbon is voor 2 euro en een consumptiebon voor 1,50 bij de kassa te koop.
De 2e taandag van 2016 vind plaats op 7 augustus en start om 11:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.