2°C | Amsterdam

40 meter hoge datacenters op Agriport is geen probleem volgens wethouders Hollands Kroon


MIDDENMEER – De wethouders Theo Groot van openbare ruimte en Theo Meskers van economische zaken concluderen dit na een bezoek aan een serverpark in het Ierse Dublin. Samen met de gedeputeerden van Noord-Holland Jaap Bond en Joke Geldhof heeft men gekeken of dit soort ‘serverflats’ inpasbaar zijn in de omgeving op Agriport bij de A7 in de Wieringermeer.
Lees ook: Na de 200 meter hoge windmolens straks serverflats van 40 meter hoog
Behalve Microsoft zal dan ook volgens onze informatie Amazone een groot serverpark gaan neerzetten op Agriport en er wordt ook gesproken over een derde grote partij uit Amerika die plannen heeft in die richting. Amazone is al geruime tijd op zoek naar geschikte lokaties voor hun serverpark in Europa en Agriport lijkt de ideale plek te zijn om zich daar te vestigen. Zeker nu duidelijk gaat worden dat Hollands Kroon haar eigen bestemmingsplan zal gaan negeren als men instemt met de komst van deze ‘serverflats’, die geen bouw hoger dan 15 meter toestaat.
In het NHD zegt Theo Groot: ,,De hoogbouw daar valt, wanneer je er langs rijdt, door aarden wallen met daarop struiken en bomen vanaf de weg niet heel erg op, Je kijkt er vrijwel niet tegenaan. Ook doordat het is aangelegd in een groen, parkachtig landschap neem je er als voorbijganger geen aanstoot aan. Ze hebben het in Ierland aardig aangepakt en leuk opgelost.’’
In totaal is er 70 hectare grond aan de Tussenweg op Agriport gereserveerd voor de komst van deze ‘serverflats’.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.