420 kilometer rennen voor Kika en Mappa Mondo

DEN HELDER – Een estafetteloop van 420 kilometer, dwars door Nederland. Dat is de Den Helder-Maastrichtloop, een sponsorloop om geld op te halen voor ernstig zieke kinderen. De start was vrijdagochtend vroeg, bij Sport- en Jeugdcentrum De Draaikolk in Den Helder.
Van het Noord-Hollandse duingebied naar de Utrechtse Vecht. Daarvandaan richting de Brabantse Peel om uit eindelijk via Noord-Limburg in Maastricht aan te komen. De deelnemers lopen voor twee goede doelen: Mappa Mondo en de Stichting Kika.  
Laatstgenoemde is vrij bekend. Die stichting werft al jaren fondsen waarmee de kinderkankercentra in ons land voor een deel worden gefinancierd. “Mappa Mondo zijn huizen in Wezel, Rijswijk en Waalre waar kinderen met een levensbedreigende aandoening verblijven”, legt Maurice Rood van de organisatie uit aan NH.
‘Houden we het droog?’
Vanochtend in alle vroegte – het was nog donker – was Rood best een beetje nerveus. “Het begin is altijd spannend. Houden we het droog? Hoe komen ze de nacht door? Maar als de eersten weg zijn, dan hebben we een beetje rust.” 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs