420 kilometer rennen voor Kika en Mappa Mondo

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

DEN HELDER – Een estafetteloop van 420 kilometer, dwars door Nederland. Dat is de Den Helder-Maastrichtloop, een sponsorloop om geld op te halen voor ernstig zieke kinderen. De start was vrijdagochtend vroeg, bij Sport- en Jeugdcentrum De Draaikolk in Den Helder.
Van het Noord-Hollandse duingebied naar de Utrechtse Vecht. Daarvandaan richting de Brabantse Peel om uit eindelijk via Noord-Limburg in Maastricht aan te komen. De deelnemers lopen voor twee goede doelen: Mappa Mondo en de Stichting Kika.  
Laatstgenoemde is vrij bekend. Die stichting werft al jaren fondsen waarmee de kinderkankercentra in ons land voor een deel worden gefinancierd. “Mappa Mondo zijn huizen in Wezel, Rijswijk en Waalre waar kinderen met een levensbedreigende aandoening verblijven”, legt Maurice Rood van de organisatie uit aan NH.
‘Houden we het droog?’
Vanochtend in alle vroegte – het was nog donker – was Rood best een beetje nerveus. “Het begin is altijd spannend. Houden we het droog? Hoe komen ze de nacht door? Maar als de eersten weg zijn, dan hebben we een beetje rust.” 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category