5.8 miljoen euro voor verkeersveiligheid Noordkop

HOLLANDS KROON – De provincie Noord-Holland investeert dit jaar € 12,5 miljoen in lokale verkeersprojecten die de verkeersveiligheid van de omgeving verbeteren. Van Texel tot Hilversum wordt geïnvesteerd in gemeentelijke wegen, kruisingen en fietspaden.
Ieder jaar stelt de provincie Noord-Holland subsidie beschikbaar voor de verbetering van de infrastructuur op gemeentelijke wegen en wegen van waterschappen. Projecten die bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid van de omgeving komen voor de subsidie in aanmerking.
Op 5 juli hebben Gedeputeerde Staten vastgesteld welke lokale projecten in 2016 subsidie ontvangen. Ten opzicht van voorgaande jaren, is de subsidie voor 2016 vooral toegekend  aan het aanleggen van vrij liggende fietspaden, rotondes en verhoogde plateaus bij kruisingen. In totaal gaat er € 5,8 miljoen naar projecten in Noord-Holland-Noord (Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland),  € 3,9 miljoen naar projecten in de regio Haarlem-IJmond en € 2,8 miljoen naar projecten in de regio Gooi en Vechtstreek.

Bron: Provincie Noord-Holland
Bron: Provincie Noord-Holland

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs