2°C | Amsterdam

56-jarige inwoner Van Ewijcksluis overlijdt tijdens zwemtocht Den Helder – Texel

VAN EWIJCKSLUIS – De 56-jarige Rudo Lammers uit Van Ewijcksluis die zaterdagochtend deelnam aan de zwemtocht van Den Helder naar Texel is tijdens de oversteek overleden.
Dat bevestigt Bas Habets, voorzitter van de organiserende stichting Be Tough. Kanovaarders die achter de zwemmers aanvoeren zagen Lammers in het waterdrijven, bij Lammers aangekomen zagen zij dat het foute boel was en is direct met reanimeren begonnen. Helaas mocht de hulp niet meer baten.
‘Erg verdrietig’
“Erg triest dat dit heeft plaatsgevonden. Het is erg verdrietig”. reageert Habets. De overige deelnemers zijn zaterdagochtend in goede gezondheid op Texel aangekomen. Volgens de voorzitter worden getuigen van het incident bijgestaan door Slachtofferhulp.Alle feestelijkheden na afloop van de zwemwedstrijd werden opgeschort. Op Texel werd bij aankomst een minuut stilte gehouden voor de overleden Rudo Lammers.
Met de jaarlijkse sponsorzwemtocht zamelt Be Though geld in voor Spieren voor Spieren, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Aan de ‘extreem zware zwemtocht’ deden dit jaar zo’n 45 deelnemers mee. 

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.