9-jarig jongetje gooit expres kokend water over Sven(9).

REGIO – De 9-jarige Sven Henrix uit Den Helder heeft gistermiddag ernstige brandwonden opgelopen toen hij kokend water over zich heen kreeg. Een ander jongetje van 9 jaar oud gooide het hete water expres over hem heen. Dat vertelt vader Peter Henrix aan NH.
Zijn zoon heeft ernstige brandwonden op zijn borst en schouder opgelopen door het verschrikkelijke incident. Ook een klein deel van Svens gezicht is verbrand.
De familie heeft uiteraard aangifte gedaan, zo wordt bevestigd door de politie. Die zegt de zaak in onderzoek te hebben en is druk bezig met gesprekken met alle betrokkenen.
Omdat Sven onder de morfine zit, is hij volgens zijn vader ‘vrij rustig’. Zijn zoon vertelt zelf over wat er gistermiddag is gebeurd. “Ik was met een vriendje een filmpje aan het maken met m’n telefoon. Toen kwam die jongen aanlopen en hij wilde de telefoon afpakken.”
Kunsthuid
Vanochtend heeft Sven op zijn borst een kunsthuid gekregen, vertelt vader Peter. De komende dagen moet blijken hoe de huid herstelt. Volgende week maandag moeten ze terug naar ‘Beverwijk’. Tot die tijd is het belangrijk dat Sven veel eiwitten en calcium binnenkrijgt om het herstel te bevorderen. “En hij moet binnenblijven en veel rusten.”
Peter zit een dag later nog altijd vol met emotie, zegt hij dan. “Maar ik ga niet voor eigen rechter spelen. Het is natuurlijk bizár dat een jongen van 9 jaar bewust water kookt om dat over iemand heen te gooien. Dan ben je echt afgedwaald, Je weet niet wat hij de volgende keer doet. Hij is een gevaar voor de maatschappij. Die jongen moet heropgevoed worden.”

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs