Fantastische zesde plek Marit Raaijmakes tijdens WK Tijdrijden


HIPPOLYTUSHOEF – Marit Raaijmakers is in Bergen (Noorwegen) zesde geworden op het wereldkampioenschap tijdrijden voor junior-vrouwen. De renster uit de juniorenselectie van bondscoach Loes Gunnewijk gaf over een afstand van 16,1 kilometer 1 minuut 20 toe op de Italiaanse Elena Pirrone en eindigde 38 seconden achter de winnares van het brons. Nederlands kampioene Anne de Ruiter kwam op 1 minuut 56 van Pirrone als zeventiende over de streep, meldt de KNWU.
Bondscoach Loes Gunnewijk had ingezet op een plaats bij de eerste acht en was er vooraf niet vanuit gegaan dat er net als vorig jaar – toen Karlijn Swinkels dit onderdeel won op het WK in Qatar – een regenboogtrui mee naar huis ging. “Dat was gezien het seizoen niet realistisch. Het was een lastig parcours met veel ritmewisselingen. We gingen voor een plek bij de eerste acht en hoopten met onze twee rensters bij de eerste veertien te eindigen.
Dat laatste is net niet gelukt, maar Marit presteert hier heel sterk met een zesde plaats. Ze vindt hier ook een traject dat haar als klimster goed ligt. Dat gold iets minder voor Anne, maar ze hebben er beiden het maximale uit gehaald op dit parcours. Het is sowieso moeilijk in te schatten waar je staat in deze categorie in een internationaal veld. Veel tijdritten rijden de junior-vrouwen niet in een jaar en zeker niet op een dergelijk parcours met ook de nodige hoogtemeters erin.”

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs