VVD Hollands Kroon wil netwerk van deelauto’s

HOLLANDS KROON – De VVD wil graag dat Hollands Kroon zo snel mogelijk start met het faciliteren van autodelen. Dit bevordert individuele mobiliteit, als alternatief voor wegvallende buslijnen. Mocht de VVD genoeg zetels halen om deel te gaan uitmaken van het college dan zal dit zeker 1 van de punten bij de onderhandelingen gaan worden.

De VVD stelt dat het wegvallen van buslijnen meer en meer inwoners van Hollands Kroon een mobiliteitsprobleem krijgen, zeker voor de groep die geen rijbewijs heeft worden de problemen groot. In de visie van de VVD komt in Hollands Kroon een netwerk van kleine depots waar twee of drie elektrische auto’s staan. Deze moeten via een app kunnen worden gereserveerd en ontsloten. Op drie concentratieplekken komen grotere depots; Busstation Den Oever, NS-station Anna Paulowna en Agriport A7.  

Afrekenen gebeurt op basis van gebruikstijd. Die stopt als de auto is (terug)geplaatst bij een depot, aan de lader.  Als gemeente zou Hollands Kroon al het goede voorbeeld kunnen geven door auto’s uit haar eigen vloot in te zetten voor autodelen.

Momenteel is binnen De Kop Werkt meer dan 1 miljoen euro beschikbaar voor het ondersteunen van een ict-gestuurde vorm van openbaar vervoer. Wat de VVD betreft kunnen ook Schagen en Den Helder aanhaken bij het initiatief, zodat er direct een goede dekking ontstaat. Deze dekking kan zeer effectief blijken te zijn als de zelfrijzende auto zich aandient.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs