HVC gestopt met verbranden importafval

HOLLANDS KROON – Door de problemen bij het Amsterdams Energiebedrijf (AEB) met als gevolg dan zij het afval van de inwoners van Amsterdam niet langer kunnen verwerken en naar elders, waaronder de stort in de Wieringermeer, moet worden gebracht.

Nu AEB is uitgevallen is er teveel afval van buiten Nederland, vooral uit het Verenigd Koninkrijk, gecontracteerd waardoor de Vereniging Afvalbedrijven (VA) waar HVC lid van is bij de staatssecretaris heeft gevraagd om importbeperking voor buitenlands afval.

Monic van Eerden, communicatiemedewerkster van HVC zegt tegen Medemblik Actueel: ,,In goed overleg tussen bedrijven en ministerie wordt dit vormgegeven. Dit gaat helpen om de grote hoeveelheid afval in Nederland netjes te verwerken en niet te hoeven storten. Als gevolg daarvan verwerken we bij HVC geheel geen importafval meer en kunnen wij al het afval van onze gemeenten goed verwerken.”

Een deel van het bedrijfsafval uit Amsterdam wordt nu gestort bij Afvalzorg in de Wieringermeer bij Opperdoes. Wekelijks wordt er vanaf vandaag 500 ton bedrijfsafval gestort dat wordt afgedekt met aarde om zoveel mogelijk stankoverlast tegen te gaan.

[signoff]

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs