Politiek Hollands Kroon overspeelt haar hand met Agriport en Agriport++

MIDDENMEER – Meer meer en nog meer, meer datacenters, meer kassen, meer windmolens, meer meer en nog meer. Naast de huidige datacenters van Microsoft en Google gaat binnenkort ook het vastgoedbeleggingsfonds Cyrus One beginnen met de bouw van haar datacenter die weer gaat worden verhuurd aan een internetmolog. En wat levert het op, vrijwel niets.  Bij de komst van Google naar Agriport riep de wethouder dat er zeker 1500 banen zouden komen, maar uit geheime stukken van de wethouder aan de gemeenteraad blijkt da er maar ‘100’ arbeidsplaatsen bij Google zijn gekomen.

Naast Cyrus One is dan ook nog ‘Project Luna’ dat ook in de noordoosthoek van Agriport een project op stapel staan heeft. Wethouder Theo Meskers ziet de komst van nog meer datacentra niet gebeuren, ‘die gaan maar naar Flevoland, ‘ aldus de wethouder tegen NRC. Maar ondertussen heeft wethouder Meskers wel een onderzoek besteld of er wens is naar nog meer datacentra op Agriport.

Wel windturbines maar zonnepanelen kan niet, geen capaciteit

Door de komst van de 99 superturbines in de Wieringermeer is er geen ruimte meer voor de agrariërs om zonnepanelen op de daken van hun schuren te plaatsen, dit overkwam namelijk Han Lammers. Lammers wilde zonnepanelen op zijn nieuwe schuur in de Wieringermeer maar kreeg te horen dat dit niet mogelijk was omdat netbeheerder Liander met enorme capaciteitsproblemen zit, juist door de komst van de datacentra die het stroomnet zwaar belasten en er geen ruimte meer is voor zonnestroom.

Lammers zegt tegen het NRC: Grote bedrijven en rijke boeren krijgen voorrang. „Ik ben echt niet tegen windmolens of duurzaamheid. Maar zoals het hier gaat, dat slaat gewoon nergens op.”

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs