Dit is waarom je als ondernemer moet kiezen voor een full operational lease!

Als ondernemer weet je dat je bij elke keuze rekening moet houden met zowel de kosten als de baten. Dit geldt ook voor de keuze tussen het kopen en leasen van voertuigen voor je bedrijf. Een steeds populairdere optie is de full operational lease! Maar waarom zou je als ondernemer eigenlijk voor deze optie moeten kiezen? In dit artikel duiken we dieper in de voordelen van full operational lease en waarom het de verstandige keuze kan zijn voor jouw bedrijf.

Minder risico’s

Een van de grootste voordelen van een full operational lease is dat je als ondernemer minder risico’s loopt. Wanneer je een auto koopt, draag jij alle verantwoordelijkheid voor onverwachte kosten zoals onderhoud, reparaties en waardevermindering. Bij een full operational lease neemt de leasemaatschappij deze risico’s van je over. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge uitgaven als er iets misgaat met de auto. Dit biedt een enorme gemoedsrust, vooral in een tijd waarin bedrijfsauto’s essentiële middelen zijn voor de operationele efficiëntie.

Je weet precies hoeveel je per maand kwijt bent

Een ander groot voordeel van full operational lease is dat je precies weet hoeveel je elke maand kwijt bent. Dit maakt budgetteren een stuk eenvoudiger! Alle kosten, zoals verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties, zijn inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Dit betekent dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en je financiële planning nauwkeurig kunt afstemmen. Voor ondernemers die financieel overzicht belangrijk vinden, is dit een groot pluspunt. Bovendien, in tijden van economische onzekerheid, kan deze voorspelbaarheid een groot verschil maken in het behouden van de controle over de bedrijfskosten.

Bespaart tijd en moeite bij een goede leasemaatschappij

Tijd is geld, en als ondernemer weet je dat maar al te goed! Bij een full operational lease hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud, administratie of verzekering van het voertuig, als bij XLLease. Dit alles wordt namelijk verzorgd door de leasemaatschappij, wat jou een hoop tijd en moeite bespaart. Een betrouwbare leasemaatschappij zorgt niet alleen voor het onderhoud en de reparatie van het voertuig, maar biedt vaak ook vervangend vervoer als jouw auto in de garage staat. Dit betekent dat jij en je team altijd mobiel kunnen blijven, zonder dat je kostbare tijd verliest aan logistieke problemen. Het gemak en de efficiëntie van een full operational lease kunnen je dus helpen om je te focussen op wat echt belangrijk is: het runnen van je bedrijf.

Direct eigenaar van de auto

Het grootste misverstand over full operational lease is dat het de ondernemer op de lange termijn duurder komt te staan omdat je ‘geen eigenaar’ bent van het voertuig. Dit is echter niet helemaal waar. Hoewel je niet direct eigenaar bent van de auto, kunnen de voordelen opwegen tegen de nadelen. Je hoeft bijvoorbeeld geen groot bedrag in één keer te investeren, wat je liquide middelen in het bedrijf houdt. Tevens kun je na de leaseperiode vaak de auto tegen een aantrekkelijk tarief overnemen. In de tussentijd kun je profiteren van een up-to-date voertuig zonder de zorgen van eigendom. Zeker voor snelgroeiende bedrijven of start-ups kan dit een strategische en financieel verstandige keuze zijn!