Vliegen met een beperking, in Middenmeer kan het

MIDDENMEER – Op vliegveld Middenmeer was vandaag een speciale vliegdag voor mensen met een handicap georganiseerd. Volgens organisator Chris van der Zee is de vliegsport bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking. “In de lucht heb je geen handicap.”
Van der Zee belandde in 2003 na een bedrijfsongeluk zelf in een rolstoel. Het vliegen zat altijd al in zijn hoofd en hij besloot zijn brevet te halen. Sinds vier jaar vliegt hij met zijn eigen vliegtuig door heel Europa. “Het geeft me een gevoel van vrijheid, in de lucht heb je geen beperking,” vertelt Chris tegen NH.
Buitenland
Om dat gevoel op anderen over te brengen, organiseerde Van der Zee de bijzondere vliegdag. “Ik wil de vliegsport introduceren onder gehandicapten. In Nederland is het nog niet erg bekend. In het buitenland wordt er al veel meer gevlogen door mensen met een beperking.”
Zo’n dertig mensen uit alle windstreken van Nederland kwamen naar het vliegveld toe om aan de sport te ruiken. Ed Bijman uit Haarlem stapte soepel van zijn rolstoel in één van de toestellen: “Ik heb vroeger een lelijke eend gehad en dat directe gevoel van autorijden hoop ik ook in dit vliegtuig te ervaren.”
‘Heerlijk’
Na een korte rondvlucht boven de Wieringermeer landden de toestellen weer veilig op de grond. Bijman kan zijn geluk niet op: “Het klopt! Die directe besturing. Ik heb genoten. Heerlijk!”

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs