2°C | Amsterdam

Actievoerder Jack Sweep vecht voor behoud onderdeel ziekenhuis Den Helder

REGIO – Actievoerder Jack Sweep heeft woensdagmiddag in het gemeentehuis de lijst met honderden namen overhandigd van mensen die zich zorgen maken over het ziekenhuis in Den Helder.
De afgelopen dagen is Sweep plat gebeld door mensen die zich bij hem wilden aansluiten. De telefoon stond letterlijk niet stil. “Ik ben blij dat het er op zit, maar ook heel dankbaar dat we dit hebben kunnen doen.”
Onrust
De onrust begon nadat de Noordwest Ziekenhuisgroep bekendmaakte dat er plannen zijn om de complexe meerdaagse cardiologische zorg te verhuizen naar Alkmaar. Veel inwoners in de Noordkop vrezen dat dit het begin is van het verder uitkleden van het ziekenhuis,meldt NH.
Wethouder Pieter Kos nam de lijst in ontvangst. Hij was blij met alle verhalen die Sweep en zijn vrouw Corry hebben verzameld. Hij meldde dat er overleg is geweest met het ziekenhuis en dat de afspraken met de gemeente keihard overeind staan. Dat betekent dat er een kwalitatief goed ziekenhuis in de stad blijft.
Onderzoek
De Noordwest Ziekenhuisgroep liet vandaag weten dat er een groep deskundigen van buiten af wordt samengesteld die alle plannen gaat onderzoeken. Het ziekenhuis zoekt een manier om de acute zorg in Den Helder te waarborgen. Het rapport van de externe deskundigen wordt naast de eigen bevindingen gelegd. Tot die tijd worden er geen besluiten genomen.
Aankomende maandag worden de raadsleden van Den Helder bijgepraat over de ontwikkelingen rond het ziekenhuis.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.