Acuut hartfalen werd Rudo Lammers(56) fataal tijdens zwemtocht Den Helder – Texel

VAN EWIJCKSLUIS – Rudo Lammers, de 56-jarige man uit Van Ewijcksluis die vorige week de ‘bijzonder zware zwemtocht’ Den Helder-Texel niet overleefde, is overleden aan acuut hartfalen. Dat zegt Bas Habets, voorzitter van de organiserende stichting Be Tough, tegen NH. Met de jaarlijkse zwemtocht wordt geld ingezameld voor Spieren voor Spieren, een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.
Defibrillator
“Op de wal stond een defibrillator, maar op de volgboten niet”, vertelt Habets. Toch had dat volgens Habets in het geval van Lammers geen verschil gemaakt. Tijdens de editie van volgend jaar wil hij de volgboten wel uitrusten met zogeheten AED’s.
Lees ook: Inwoner Van Ewijcksluis overlijdt tijdens Den Helder – Texel
In totaal had Lammers 2.860 euro ingezameld. “Dat geld was voor de tocht al overgemaakt”, vertelt Habets. De organisator is ook op bezoek geweest bij de weduwe van Lammers, aan wie hij Lammers’ medaille heeft overhandigd.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs