2°C | Amsterdam

Acuut hartfalen werd Rudo Lammers(56) fataal tijdens zwemtocht Den Helder – Texel

VAN EWIJCKSLUIS – Rudo Lammers, de 56-jarige man uit Van Ewijcksluis die vorige week de ‘bijzonder zware zwemtocht’ Den Helder-Texel niet overleefde, is overleden aan acuut hartfalen. Dat zegt Bas Habets, voorzitter van de organiserende stichting Be Tough, tegen NH. Met de jaarlijkse zwemtocht wordt geld ingezameld voor Spieren voor Spieren, een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.
Defibrillator
“Op de wal stond een defibrillator, maar op de volgboten niet”, vertelt Habets. Toch had dat volgens Habets in het geval van Lammers geen verschil gemaakt. Tijdens de editie van volgend jaar wil hij de volgboten wel uitrusten met zogeheten AED’s.
Lees ook: Inwoner Van Ewijcksluis overlijdt tijdens Den Helder – Texel
In totaal had Lammers 2.860 euro ingezameld. “Dat geld was voor de tocht al overgemaakt”, vertelt Habets. De organisator is ook op bezoek geweest bij de weduwe van Lammers, aan wie hij Lammers’ medaille heeft overhandigd.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.