2°C | Amsterdam

Op deze camping werd Freddy Sloterwijk op geweldadige wijze van het leven beroofd

Agnes de V. onschuldig of toch de spil in een web van intriges in de moord op Freddy Sloterwijk

ALKMAAR – Vandaag was dan eindelijk de start van de inhoudelijke zitting in de rechtzaak tegen de 2 mannen en 1 vrouw die er van worden verdacht Freddy Sloterwijk te hebben vermoord. Direct al aan het begin van de rechtzaak liet de advocaat van Agnes de V. doorschermeren dat hij aan het einde van de dinsdagzitten om schorsing van de voorlopige detentie zou gaan vragen, dit omdat zijn cliënt Agnes de V. geestelijk er helemaal doorheen zit en nadat zij vorig jaar een zelfmoordpoging had ondernomen nu op een Psychiatrische afdeling van een Penetiare Inrichting in Zwolle verblijft.
De zaak begon met de Agnes de V.(57) die door het Openbaar Ministerie als spil in het hele web wordt gezien, het O.M verdenkt haar er van dat zij de mogelijke daders Jaap K.(75) en haar ex-vriend Mario de K.(53) heeft aangezet haar toenmalige echtgenoot Freddy Sloterwijk te vermoorden.
Lees ook het dossier: Sloterwijk
Agnes de V. heeft een verleden als het gaat om huwelijken en vriendjes en ook Mario de K., Jaap K. en Freddy Sloterwijk behoorden tot deze groep. Met Freddy Sloterwijk en Jaap K. is zij ook echt getrouwd geweest. Na haar scheiding van Jaap K. kreeg zij een relatie met Mario de K. die mede dankzij Jaap K. stuk liep, beide mannen zijn niet bepaald vrienden. Al snel kreeg Agnes de V. een relatie met vrachtwagenchauffeur Freddy Sloterwijk waar zij niet veel later mee in het huwelijkbootje stapte. Alleen bleek Freddy Sloterwijk een grote schuld met zich mee te dragen, maar daar wist Freddy’s grote vriend Jaap K. weer een oplossing op, hij betaalde de schuld van Freddy als hij bij Freddy en Agnes kon komen eten en de was kon doen en zich daar kon douchen, Jaap K. woonde op camping op de Afsluitdijk.
Jaap K. noemde Freddy zijn vriend, de ‘hamburgerman’ een titel die stamde uit de tijd dat Jaap K. nog aan grasbaanraces deed en waar Freddy tijdens de grasbaanraces hamburgers verkocht.  Na een tia ergens in november/december 2014 veranderde Freddy Sloterwijk van een rustige man in een man die meer en meer agressieve buien  kreeg, zelf zo erg dat Jaap K. tegen Agnes de V. zei dat mocht de man aan de nood zijn zij hem moest bellen dan kwam hij direct langs.
Dit is 1x voorgekomen, en tijdens dat moment heeft hij Freddy ook een dreun gegeven waarna hij weer rustig werd, Jaap K. vertrok toen weer naar zijn caravan/camper.  Op het laatst wilde Freddy niet meer dat Jaap langs kwam en liepen de ruzies verder op,  Jaap K. ontkende vandaag in elke toonaard dat hij niet meer gewenst was, op een gegeven moment toen de kleindochter van Agnes de V. ter sprake kwam werd Jaap K. zeer emotioneel omdat Freddy Sloterwijk ook haar had bedreigd.
Na korte pauze halverwege de middag bleek dat Agnes de V. niet meer kwam opdagen en ook niet meer naar de zittingszaal wilde komen omdat zij het niet meer trok, haar advocaat Moskovicz verklaarde dat zij het te zwaar werd voor haar maar dat zij morgen (woesndag) wel gewoon weer wilde komen.  Na amper beraad door de rechtbank werd besloten dat de zitting zonder Agnes de V. voor vandaag geen voortgang meer kon vinden en werd de zitting geschorst tot woensdagochtend half 10 waarin dan de advocaten van de beide mannen de kans krijgen Agnes de V. vragen te stellen. 
Op het verzoek van Agnes de V. haar advocaat om haar voorlopige detentie te schorsen om te onderzoeken of zij wel detentiegeschikt zou zijn reageerde de rechtbank negatief. Zij blijft dus gedurende de rechtzaak gewoon op de PPC in Zwolle zitten.
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.