2°C | Amsterdam

Agriport krijgt serverflats van 40 meter hoog.

MIDDENMEER – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft de plannen om een veertig meter hoge datacenter toe te staan op Agriport aangenomen. De wethouders van Hollands Kroon Theo Groot(CDA) en Theo Meskers(VVD) verwachten dat de bouw en ook daarna voor zeker 1000 banen gaat zorgen.
Of dat ooit het geval zal zijn valt te betwijfelen, dit soort getallen werden ook de mensen in Noord-Groningen voorgespiegeld toen Google daar een datacenter ging bouwen en daar vinden hooguit 150 tot 200 hoog opgeleide mensen een baan.

Bestemmingsplan wordt genegeerd

Door akkoord te gaan met de bouw van een 40 meter hoge dataccenter negeert Hollands Kroon haar eigen bestemmingsplan voor Agriport. In dit bestemmingsplan staat dat er geen gebouwen hoger dan 15 meter mogen worden gebouwd. Maar om dit probleem te omzeilen zal Hollands Kroon een procedure starten waarin het mogelijk moet worden dat op bepaalde plaatsen op Agriport wel hoger dan 15 meter mag worden gebouwd.

Bouwstop Microsoft

Ondertussen ligt de bouw van het tweede deel van het Microsoft datacenter nog steeds stil. Microsoft geeft aan dat alles gewoon afgebouwd gaat worden omdat het serverpark in de Wieringermeer van cruciaal belang is voor de Cloud van Microsoft, samen met Ierland verzorgen zij de Cloud voor Europa, Afrika en het grootste deel van het Midden-Oosten.
De planning dat alles wordt opgeleverd is wel bijgesteld van begin 2018 naar ‘ergens’ in 2018, de aannemer van het geheel, het Engels bedrijf Mace die veel meer werk voor Microsoft doet laat aan de redactie weten dat het wel wat stiller is geworden maar dat er nog wel op delen van het park wordt doorgewerkt.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.