2°C | Amsterdam

Alle kinderen in Wieringerwaard moeten muziekles krijgen

WIERINGERWAARD – Dit schooljaar krijgen bijna alle kinderen van basisschool De Tweewegen een muziekinstrument mee naar huis. Lang niet alle kinderen kunnen op muziekles omdat het te duur is. De school vindt het echter een onmisbaar onderdeel van de ontwikkeling van een kind.
Muziek maken blijkt niet alleen leuk, je wordt er ook slimmer van. “Of het nou zingen of dansen is, het maakt niet uit wat. Dan worden de hersenhelften met elkaar in verbinding gebracht. Ze worden geactiveerd en dat maakt rekenen,de woordenschat en taalvaardigheid makkelijker. Ik ben er echt van overtuigd: muziek moet op elke basisschool”, vertelt schooldirecteur Karin Arends.
Omgetoverd tot concertzaal
De gymzaal naast de school was voor vanavond even omgetoverd tot een concertzaal. Alle groepen hadden iets voorbereid. Sommige leerlingen speelden nu nog op zelfgemaakte instrumenten, maar dit schooljaar krijgen alle leerlingen een echt instrument mee naar huis.
Alle leerlingen
De Tweewegen kan dit jaar aan de slag dankzij subsidie van de gemeente Hollands Kroon en het Fonds voor Cultuurparticipatie. “Alle leerlingen vanaf groep 6 krijgen een blaas- of een slaginstrument mee en dan gaan we op deze school een schoolorkest formeren”, vertelt leraar Michiel Drijver aan NH.
De school hoopt een voorbeeld te worden voor andere scholen in de regio. “Ik ga me er hard voor maken”, zegt Karin Arends.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.