2°C | Amsterdam

Anti-vlooien- en tekenmiddel Bravecto waarschijnlijk dodelijk voor honden.

HOLLANDS KROON – Grote onrust onder hondenbaasjes: er doen geruchten de ronde dat het anti-vlooien- en anti-tekenmiddel Bravecto dodelijk kan zijn. Het middel, dat in de vorm van een kauwtablet wordt toegediend, zou al verschillende honden hebben gedood, meldt NH. 
De bal begon in Nederland te rollen na een emotioneel bericht van hondeneigenaar Maurice van Elburg op de Facebookpagina ‘Is Bravecto veilig?‘. Zijn gezonde beagle Jara (6,5) stierf binnen een aantal dagen aan acuut leverfalen, wat hij wijdt aan het middel. Bewijs hiervan is er echter niet, maar het bericht kreeg wel bijval van andere baasjes over de hele wereld.
Bij de Europese Commissie zijn inmiddels bijna 3000 meldingen binnengekomen over het middel, zo heeft de European Medicine Agency (EMA) bevestigd aan het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag. In Nederland zijn er volgens het programma sinds de introductie van het middel in 2014 vijftig meldingen binnengekomen over de vermoedelijke bijwerkingen.
Fabrikant: ‘Middel is veilig’
Onomstotelijk bewijs voor de beweringen van gedupeerde hondeneigenaren blijft uit. De fabrikant van het middel laat in een reactie weten het volste vertrouwen in de veiligheid van Bravecto te hebben: “Registratie-autoriteiten wereldwijd bevestigen consistent dat Bravecto veilig is voor gebruik als aangegeven op de bijsluiter.”
Een dierenkliniek uit Enkhuizen sluit zich hierbij aan: “Ook onze ervaringen ermee binnen onze eigen praktijk zijn erg positief. We hebben het inmiddels zo’n 1200 keer verkocht en de enige bijwerkingen die we tot nu toe soms hebben gezien zijn braken en misselijkheid in de dagen direct na het geven van Bravecto.”
De dierenkliniek wil wel benadrukken dat het aan de baasjes is om het middel wel of niet te gebruiken.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.