2°C | Amsterdam

Atlasvlinder ontpopt in Waarland

REGIO – Hij is gigantisch en leeft maar vijf tot tien dagen: de atlasvlinder. Het is de grootste fladderaar te wereld en hij is ontpopt in Vlindorado in Waarland. Het bijzondere dier is groter dan de hand van een volwassen man. De kinderen die Vlindorado deze herfstvakantie bezoeken, kijken hun ogen uit. “Hij lijkt wel nep!”, roept een van hen. “Ik vind die kleuren zo mooi”, zegt een ander.
Slangenkoppen
De vlinder komt oorspronkelijk uit Azië en staat niet alleen bekend om zijn spanwijdte van dertig centimeter. Hij heeft ook nog eens zeer opvallende vleugels. “De uiteinden van de vleugels zijn net slangenkoppen”, vertelt Pauline Dekker van Vlindorado aan NH. “Die voorkomen dat de vlinder wordt opgegeten.”
Wie de vlinder in levenden lijve wil zien, moet snel zijn. Het dier leeft maar vijf tot tien dagen, want hij kan niet eten. Toch weet hij er een paar geweldige dagen van te maken. “Zijn bestaan draait om voortplanting, dus in dat opzicht heeft hij toch wel een mooi leven”, lacht Pauline.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.