Belangrijke veiligheidswaarschuwing Jumbo gerookte zalmsnippers 150 gram en gerookte zalmplakken 100 gram

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – In samenspraak met de leverancier en de NVWA vraagt Jumbo consumenten die gerookte zalmsnippers (150 gram) en gerookte zalmplakken (100 gram), hebben gekocht deze niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels. Het betreft een maatregel voor een selectie van deze producten in verband met de aanwezigheid van de listeria bacterie, aangetoond in een uitgebreide steekproef.
Wanneer deze bacterie bovenmatig aanwezig is, kan het consumeren van de genoemde producten een gevaar vormen voor de gezondheid, met name bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Hoewel veel consumenten zich doorgaans bewust zijn van de risico’s van het eten van producten als gerookte zalm, neemt de supermarktketen geen enkel risico.
Consumenten kunnen de Jumbo gerookte zalmsnippers 150 gram (EAN 8718449021280 met THT 29-02-2016) en Jumbo gerookte zalmplakken 100 gram (EAN 8718449045033 met THT 23-02-2016, 25-02-2016, 26-02-2016 en 01- 03-2016) terugbrengen bij een Jumbo winkel. Zij ontvangen dan direct hun geld terug. Voedselveiligheid Jumbo vindt voedselveiligheid uiterst belangrijk. Daarom hebben leveranciers een door Jumbo verplicht gesteld gecertificeerd voedselveiligheidssysteem.
De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke partijen. Ook staan de voedselveiligheid-gecertificeerde leveranciers onder toezicht van de controle-instanties (zoals de NVWA) en voert Jumbo zelf diverse kwaliteitscontroles uit. Hierdoor wordt de kwaliteit en voedselveiligheid gewaarborgd. In een uitgebreide steekproef bij de genoemde zalmproducten kwam in twee monsters de listeria bacterie naar voren.
Indien Jumbo ook maar de geringste twijfel heeft aan de voedselveiligheid, zal zij haar klanten altijd beschermen door de benodigde acties te ondernemen zoals nu wordt gedaan met deze zogenaamde recall.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category