2°C | Amsterdam

Bewoners Noorderhaven te gast bij Kerststal in Zijdewind!


ZIJDEWIND – Voor de bewoners van de Kastanje-hout uit Noorderhaven kan het jaar bijna niet meer stuk. De groep van Kastanje-hout 10 A – 13 A gingen met hun begeleiders met z’n allen op bezoek in Zijdewind. Eén van de bewoners verblijft daar al ruim 40 jaar, en is de broer van Riet Groen waar zijn zus Riet samen met vriendin Ans Klaver heel vaak op donderdag naar Julianadorp gaan om met haar broer Peter Bruin zich in het zwembad te vermaken.
Het zal duidelijk zijn dat hij dat iedere keer opnieuw een hele belevenis vind, alhoewel hij zelf niet kan praten maakt hij dat met kreten en gebaren overduidelijk. Vanuit Noorderhaven gaan ze er af en toe een halve dag op uit, en wat zo bijzonder is dat ze altijd warm en gastvrij onthaald en ontvangen worden.  Wat door de patiënten en begeleiders dan ook zeer wordt gewaardeerd, ze horen erbij en dat gevoel hebben ze dan ook zeker.
Deze keer werden ze uitgenodigd om met z’n allen een bezoek te brengen aan de grote kerststal die al weer vele jaren met een grote versierde kerstboom wordt neergezet en opgetuigd door vrijwilligers van de Evenementencommissie Zijdewind. De plek is bij de rotonde en toevalligerwijs precies voor het huis van mevrouw Groen. Ze konden het deze keer ook niet beter treffen, bij aankomst eerst met z’n allen de kerststal bewonderen waar ook zo goed en zo kwaad mogelijk diverse kerstliederen werden gezongen.
Riet en Ans konden er dan niet onderuit om ook nog effe voor de gasten in de kerststal te kruipen.een geweldig moment en de gelegenheid om er ook een fotootje van te schieten. Dat er door de gastvrouwen alles aan was gedaan om er niet alleen een feest maar het ook iedereen nog eens ontzettend naar hun zin te maken werd al snel duidelijk. De dubbele deuren van de inpandige garage werden geopend en de hele bubs kon aan de gedekte tafels plaats nemen waarvan er ook enkele eventueel in hun rolstoel konden blijven zitten.
Het werd met recht een feest eerst een glaasje fris, met druiven voor degene die daar trek in had. Daarna kwam er een grote pan pompoenensoep op tafel, waar eerst wat aarzelend maar al gauw gretig van werd gegeten. Of dat nog niet genoeg was kwamen de schalen belegde broodjes ook nog eens op tafel, de meesten een broodje gebakken ei, en verder broodjes kaas, vlees of een krenten bol.
Niets kwamen ze te kort, warme chocomel, thee of koffie voor ieder wat wils, geweldig! Iedereen was verzadigd, maar vooral blij en voldaan de hoogste tijd om weer terug naar Kastanje-hout in Noorderhaven te gaan. En ook om op hun gebruikelijke middagdutje te gaan.
Een afspraak voor in de zomer werd ook alvast nog gemaakt, bij mooi weer met z’n allen in de prachtige tuin bij de zus van Peter Bruin.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.