2°C | Amsterdam

Bierbrouwers Den Helder op zoek naar geld voor eigen bierketels

Den Helder – Het is hun ultieme droom: hun eigen bier brouwen in hun eigen bierbrouwerij. De locatie is er, nu de ketels nog. De Helderse Jongens willen via crowdfunding 150.000 euro ophalen om hun droom uit te laten komen.

Ze zitten aan tafel in Fort Westoever, hun eigen stek. Mitchell Gerrits is de brouwmeester van het drietal en doet de inkoop, Dave Kleine is de marketeer en Jos Visser weet alles over gist en gistprocessen. In het grote oude fort hebben ze al hun restaurant, maar er wordt nog druk doorgewerkt. Er komt bijvoorbeeld nog een proeflokaal, maar het pronkstuk moet toch de brouwerij worden,schrijft NH.
“Hier stonden de oude dieselgeneratoren, er zijn er 5 van de 8 weg gehaald. De andere drie blijven staan voor museumdoeleinden.” Op die plek moeten de ketels komen te staan waar het bier kan worden gebrouwen. De installatie komt achter glas te staan zodat het goed te zien is.
‘Dorus’ is de naam van het nieuwste biertje dat binnenkort verkrijgbaar is. Dat biertje wordt nog gebrouwen in Amsterdam. Maar als de crowdfunding rond is, moet volgend jaar zomer het eerste biertje uit de eigen ketels komen. “Dat is een langgekoesterde droom!”, vertelt Dave Kleine.
Mensen die investeren kunnen tot 5% rendement per jaar halen. Dat wordt niet uitbetaald in bier, maar in klinkende munt.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.