2°C | Amsterdam

Bloembollensector presenteert gratis lespakket ‘Koe en Tulpie’

Hollands Kroon – Deze week lanceert de bloembollensector een nieuw lespakket voor de groepen 1-3 van het basisonderwijs. Dit lespakket is gekoppeld aan het leesboekje ‘Koe en Tulpie’ en leert de jonge jeugd hoe een bol groeit tot bloem. Het behandelt de verschillende groeistadia van de tulp, door de seizoenen heen. Het lespakket voorziet in een handleiding voor de docent, werkbladen, knutselopdrachten, taal- en rekenspelletjes en liedjes.
Initiatiefneemster Sandra Munster: ‘voor de bloembollensector is het van groot belang dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met ons prachtige product. Ze leren op deze manier hoe een van de belangrijkste export producten van Nederland tot bloei komt en ervaren de kracht en schoonheid die de natuur ons brengt van heel dichtbij. Ik heb dit lespakket met hulp van de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur) en Greenport NHN laten maken en ben enorm trots dat het nu online staat.’ Het lespakket wordt door de bollensector aangeboden en is  gratis verkrijgbaar voor leerkrachten, kinderdagverblijven en bijvoorbeeld gastouders via www.koeentulpie.nl . Hier vinden leerkrachten ook ondersteunende materialen zoals het prentenboekje van ‘Koe en Tulpie’, het schootboek voor in de klas en een bloembollenpakket om in de schooltuin mee aan de slag te gaan.
‘Koe en Tulpie’
‘Koe en Tulpie’ is een educatief boekje, geschreven voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het vertelt hen op een boeiende manier hoe een tulp van een bol tot een bloem groeit. Tijdens het lezen komen alle seizoenen aan bod met bijpassende tekeningen. Koe is een vrolijke mippet met een eigenwijze glimlach uit de veestapel van mip (Mirjam Venneker). Koe plant Tulpie, een bloembol. Gedurende de seizoenen volgt Koe de groei en bloei van Tulpie. Ze verzorgt Tulpie goed en haar geduld wordt beloond! Tulpie laat zich van zijn beste kant zien. Het boekje is verkrijgbaar in drie talen: Nederlands, Duits en Engels, van de Nederlandse versie is ook een schootboek/voorleesboek verkrijgbaar. Meer informatie over de ‘Koe en Tulpie’ is te vinden op www.koeentulpie.nl of telefonisch via 0227-604655 / 06-54325008.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.