Bloembollensector presenteert gratis lespakket ‘Koe en Tulpie’

Hollands Kroon – Deze week lanceert de bloembollensector een nieuw lespakket voor de groepen 1-3 van het basisonderwijs. Dit lespakket is gekoppeld aan het leesboekje ‘Koe en Tulpie’ en leert de jonge jeugd hoe een bol groeit tot bloem. Het behandelt de verschillende groeistadia van de tulp, door de seizoenen heen. Het lespakket voorziet in een handleiding voor de docent, werkbladen, knutselopdrachten, taal- en rekenspelletjes en liedjes.
Initiatiefneemster Sandra Munster: ‘voor de bloembollensector is het van groot belang dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met ons prachtige product. Ze leren op deze manier hoe een van de belangrijkste export producten van Nederland tot bloei komt en ervaren de kracht en schoonheid die de natuur ons brengt van heel dichtbij. Ik heb dit lespakket met hulp van de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur) en Greenport NHN laten maken en ben enorm trots dat het nu online staat.’ Het lespakket wordt door de bollensector aangeboden en is  gratis verkrijgbaar voor leerkrachten, kinderdagverblijven en bijvoorbeeld gastouders via www.koeentulpie.nl . Hier vinden leerkrachten ook ondersteunende materialen zoals het prentenboekje van ‘Koe en Tulpie’, het schootboek voor in de klas en een bloembollenpakket om in de schooltuin mee aan de slag te gaan.
‘Koe en Tulpie’
‘Koe en Tulpie’ is een educatief boekje, geschreven voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het vertelt hen op een boeiende manier hoe een tulp van een bol tot een bloem groeit. Tijdens het lezen komen alle seizoenen aan bod met bijpassende tekeningen. Koe is een vrolijke mippet met een eigenwijze glimlach uit de veestapel van mip (Mirjam Venneker). Koe plant Tulpie, een bloembol. Gedurende de seizoenen volgt Koe de groei en bloei van Tulpie. Ze verzorgt Tulpie goed en haar geduld wordt beloond! Tulpie laat zich van zijn beste kant zien. Het boekje is verkrijgbaar in drie talen: Nederlands, Duits en Engels, van de Nederlandse versie is ook een schootboek/voorleesboek verkrijgbaar. Meer informatie over de ‘Koe en Tulpie’ is te vinden op www.koeentulpie.nl of telefonisch via 0227-604655 / 06-54325008.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs