2°C | Amsterdam

Bloemencorso Winkel winnaar Cultuurprijs Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – “De Cultuurprijs Hollands Kroon 2021 wordt toegekend aan Bloemencorso Winkel. Een activiteit die ervoor zorgt dat het hele dorp, van jong tot oud, betrokken is, de saamhorigheid groot is ondanks de competitie, én de gemeente landelijke bekendheid geeft” aldus Lia Rienks, voorzitter van de vakjury.

De Cultuurprijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van € 5000,– werd door Theo Meskers, wethouder voor Cultuur,  overhandigd aan Hielko Mels, voorzitter van het Bloemencorso Winkel.

De vakjury heeft zonder de uitslag van de publieksstemmen te kennen eerst zelf een keuze gemaakt en daarna vergeleken met de online uitgebrachte publieksstemmen. Heel bijzonder, maar deze keuzes liepen vrijwel parallel.

Bij de keuze uit de vijf genomineerden (Wilma Beers, Petra Rotgans, Stichting Cultuur binnen de Dijken, Elly Doolaard en Bloemcorso Winkel) heeft de vakjury gekeken naar de originaliteit, welke doelgroepen bereikt worden zoals kinderen, jongeren of juist ouderen alsmede de creativiteit van de activiteiten. Ook de samenwerking met anderen binnen de gemeenten als wel de binding die het dorp en/of de omgeving heeft met de activiteit was van belang. Tenslotte werd ook de aantrekkingskracht op de gemeente gewogen.

De vakjury constateert dat de vijf genomineerden een grote verscheidenheid in samenstelling hebben. “Het zijn állemaal kanjers die zich inzetten voor de culturele sector!!” laat Ria Rienks weten.

Joop Luten, voorzitter Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) vertelt: “We zijn enorm trots dat het CPHK in de korte tijd van haar bestaan nu al voor de eerste keer de verkiezing van de Cultuurprijs Hollands Kroon mocht organiseren”.

Op de foto: de overhandiging van de Cultuurprijs aan het bestuur van de Bloemencorso Winkel

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.