Boerderijeducatie Hollands Noorden van Start

HOLLANDS KROON – Vanaf nu kunnen schoolklassen in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland een verantwoord bezoek aan een boerenbedrijf brengen! In Noord-Holland is een nieuwe groep educatieboeren opgeleid, die zich verenigd hebben in Boerderijeducatie Hollands Noorden. Acht educatieboeren namen op 11 oktober officieel hun trainingscertificaat in ontvangst. Drie andere educatieboeren volgen later dit jaar. Hiermee wordt het voor basisscholen in de regio mogelijk om kinderen in de praktijk te laten zien hoe hun eten geproduceerd wordt.

De educatieboeren zijn getraind om de kinderen ‘belevend te laten leren’. Zij ontvangen met veel enthousiasme schoolklassen en laten de kinderen ontdekken en ervaren waar voedsel nou eigenlijk vandaan komt. Een getrainde educatieboer heeft didactische vaardigheden, werkt met educatielessen die aansluiten bij de kerndoelen van het basisonderwijs, biedt een erf waar veiligheid voorop staat en waar zintuigelijk leren mogelijk is. Er zijn educatieboeren actief in de akkerbouw, pluimvee, melkvee, fruitteelt of combinaties hiervan.

Een praktijkles op een boerderij voegt veel toe aan de theorie. Op de boerderijen is altijd van alles te zien en te beleven. Kinderen mogen helpen met het verzorgen van de dieren of planten, klusjes doen, krijgen een rondleiding, er zijn doe-opdrachten en allerlei activiteiten die aansluiten op het lesniveau van de klas. Met een bezoek aan een educatieboer beleeft iedereen een spannende en leerzame dag!

Boerderijeducatie Hollands Noorden is een initiatief van LTO Noord en Jong Leren Eten Noord-Holland. Het werkgebied omvat de kop van Noord-Holland boven de lijn Hoorn-Alkmaar en exclusief Texel. Op www.boerderijeducatieHN.nl kun je zien welke educatieboeren in de regio actief zijn en je kunt er direct een bezoek aan een educatieboerderij regelen.  Boerderijeducatie Hollands Noorden maakt deel uit van het Platform Boerderijeducatie Nederland, een samenwerking van regionale initiatieven van boerderijeducatie, LTO Nederland en ZuivelNL.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs