2°C | Amsterdam

Update – Brand op HVC-terrein Middenmeer

HOLLANDS KROON – Er is brand uitgebroken op het HVC-terrein in de Wieringermeer. Aan de westkant van de vuilnisbelt is afval in de brand gevlogen en veroorzaakt een dikke rookwolk die richting Twisk/A7 trekt.
De brandweer is aanwezig en is bezig de brand te blussen. De Veiligheidsregio schaalt nog niet verderop die wacht even af hoe het blussen gaat verlopen. 
Update: De brand heeft een oppervlakte van een klein voetbalveld en lijkt zich verder uit te breiden. 
Update 2: De brandweer denkt nog 1 á 2 uur nodig te hebben om de brand onder controle te krijgen en te blussen, het nablussen zal nog enige tijd in beslagnemen. De sterke wind speelt de brandweer parten bij het blussen, maar de Veiligheidsregio ziet nog geen reden om verder op te schalen, het blijft bij kleine brand.
Update 3:  Mensen in de kernen Twisk en Abbekerk klagen over stank vanwege de brand op het HVC-terrein.
Update 4: De brandweer laat weten dat de brand geblust is, wel is men nog aan het nablussen. Vermoedelijke oorzaak is broei waardoor er brand kon ontstaan.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.