Update – Brand op HVC-terrein Middenmeer

HOLLANDS KROON – Er is brand uitgebroken op het HVC-terrein in de Wieringermeer. Aan de westkant van de vuilnisbelt is afval in de brand gevlogen en veroorzaakt een dikke rookwolk die richting Twisk/A7 trekt.
De brandweer is aanwezig en is bezig de brand te blussen. De Veiligheidsregio schaalt nog niet verderop die wacht even af hoe het blussen gaat verlopen. 
Update: De brand heeft een oppervlakte van een klein voetbalveld en lijkt zich verder uit te breiden. 
Update 2: De brandweer denkt nog 1 á 2 uur nodig te hebben om de brand onder controle te krijgen en te blussen, het nablussen zal nog enige tijd in beslagnemen. De sterke wind speelt de brandweer parten bij het blussen, maar de Veiligheidsregio ziet nog geen reden om verder op te schalen, het blijft bij kleine brand.
Update 3:  Mensen in de kernen Twisk en Abbekerk klagen over stank vanwege de brand op het HVC-terrein.
Update 4: De brandweer laat weten dat de brand geblust is, wel is men nog aan het nablussen. Vermoedelijke oorzaak is broei waardoor er brand kon ontstaan.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs