Breezand heeft allereerste hondenpoepbak van Hollands Kroon

Breezand – Afgelopen vrijdagmiddag nam met het deponeren van een hondenpoepzakje burgemeester jaap Nawijn van Hollands Kroon officieel de eerste van de 11 hondenpoepbakken in Breezand in gebruik.
Op 11 plekken in Breezand zijn van deze hondenpoepbakken geplaatst waar de hondeneigenaren het hondenpoepzakje met inhoud kunnen ingooien. In Hollands Kroon is geen opruimplicht zoals bijvoorbeeld wel in de gemeente Medemblik het geval is, maar in Hollands Kroon mogen inwoners elkaar er wel op aanspreken de drollen van hun huisdieren op te ruimen en het in de nieuwe bakken te deponeren.
In de bakken zitten lege zakjes en kan opgeruimde hondenpoep gedeponeerd worden. De zakjes worden aangevuld door de dorpsraad. De dorpsraad is nog op zoek naar mensen die willen helpen om de zakjes aan te vullen. Wilt u hierbij helpen? Dan kunt u zich aanmelden via breezands-belang@hotmail.nl. Het legen van de bakken wordt door de gemeente gedaan.
Het idee van de hondenpoepbak is afkomstig van de dorpsraad Breezands Belang en wordt als proef voor de duur van een half jaar uitgevoerd, mocht het een succes blijken te zijn dan zal Hollands Kroon in elke kern van dit soort bakken gaan plaatsen.
Voor de aanwezige viervoeters waren en bakken met heerlijke hondenbrokken klaar gezet.  Het is alleen niet duidelijk of de honden ook direct hun behoefte gingen doen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs