2°C | Amsterdam

Breezand heeft allereerste hondenpoepbak van Hollands Kroon

Breezand – Afgelopen vrijdagmiddag nam met het deponeren van een hondenpoepzakje burgemeester jaap Nawijn van Hollands Kroon officieel de eerste van de 11 hondenpoepbakken in Breezand in gebruik.
Op 11 plekken in Breezand zijn van deze hondenpoepbakken geplaatst waar de hondeneigenaren het hondenpoepzakje met inhoud kunnen ingooien. In Hollands Kroon is geen opruimplicht zoals bijvoorbeeld wel in de gemeente Medemblik het geval is, maar in Hollands Kroon mogen inwoners elkaar er wel op aanspreken de drollen van hun huisdieren op te ruimen en het in de nieuwe bakken te deponeren.
In de bakken zitten lege zakjes en kan opgeruimde hondenpoep gedeponeerd worden. De zakjes worden aangevuld door de dorpsraad. De dorpsraad is nog op zoek naar mensen die willen helpen om de zakjes aan te vullen. Wilt u hierbij helpen? Dan kunt u zich aanmelden via [email protected]. Het legen van de bakken wordt door de gemeente gedaan.
Het idee van de hondenpoepbak is afkomstig van de dorpsraad Breezands Belang en wordt als proef voor de duur van een half jaar uitgevoerd, mocht het een succes blijken te zijn dan zal Hollands Kroon in elke kern van dit soort bakken gaan plaatsen.
Voor de aanwezige viervoeters waren en bakken met heerlijke hondenbrokken klaar gezet.  Het is alleen niet duidelijk of de honden ook direct hun behoefte gingen doen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.