2°C | Amsterdam

Bruggen Afsluitdijk weer eens stuk, automobilisten staan urenlang stil

DEN OEVER – De Afsluitdijk (A7) wordt vanmiddag geplaagd door storingen. Op dit moment kunnen automobilisten richting Noord-Holland geen gebruik maken van de weg. De auto’s staan al stil sinds 14.45 uur.
Dit alles wordt veroorzaakt door een storing is bij de Lorentzsluis. De brug wil daar niet meer draaien, waardoor weggebruikers vanuit Friesland muurvast staan. De Verkeersinformatiedienst meldt dat er een grote operatie bezig is om het verkeer terug te leiden naar een ander wegdeel. 
Volgens een woordvoerder van de VID is er hulpverlening onderweg naar de automobilisten in de file. De brandweer Friesland meldt aan onze nieuwspartner NH dat ze water aan het uitdelen zijn. 
Eerder vandaag ging het al mis aan de Noord-Hollandse kant van de dijk. Daar schoot de Brug over de Stevinsluizen in storing. De storing was kort opgelost, maar daarna haperden de slagbomen. Weggebruikers vanuit Friesland stonden daardoor bijna een halfuur lang stil. Deze storing is inmiddels opgelost.
Hoe lang de afsluiting richting Noord-Holland nog duurt, weet de VID niet. Een woordvoerder meldt dat er een monteur aanwezig is om de storing op te lossen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.