Bruggen Afsluitdijk weer eens stuk, automobilisten staan urenlang stil

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

DEN OEVER – De Afsluitdijk (A7) wordt vanmiddag geplaagd door storingen. Op dit moment kunnen automobilisten richting Noord-Holland geen gebruik maken van de weg. De auto’s staan al stil sinds 14.45 uur.
Dit alles wordt veroorzaakt door een storing is bij de Lorentzsluis. De brug wil daar niet meer draaien, waardoor weggebruikers vanuit Friesland muurvast staan. De Verkeersinformatiedienst meldt dat er een grote operatie bezig is om het verkeer terug te leiden naar een ander wegdeel. 
Volgens een woordvoerder van de VID is er hulpverlening onderweg naar de automobilisten in de file. De brandweer Friesland meldt aan onze nieuwspartner NH dat ze water aan het uitdelen zijn. 
Eerder vandaag ging het al mis aan de Noord-Hollandse kant van de dijk. Daar schoot de Brug over de Stevinsluizen in storing. De storing was kort opgelost, maar daarna haperden de slagbomen. Weggebruikers vanuit Friesland stonden daardoor bijna een halfuur lang stil. Deze storing is inmiddels opgelost.
Hoe lang de afsluiting richting Noord-Holland nog duurt, weet de VID niet. Een woordvoerder meldt dat er een monteur aanwezig is om de storing op te lossen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category