2°C | Amsterdam

Brugwachter thuis, Hollands Kroon huurt goedkopere brugwachter in.

SLOOTDORP – Sinds 1981 is Jan Bijlstra dé brugwachter van Slootdorp, maar sinds eind januari van dit jaar zit Jan verplicht thuis omdat de gemeente Hollands Kroon liever met Noorderkwartier uit Schagen in zee ging.
Jan Bijlstra zelf denkt dat er een hele andere redenen is dat hij op een zijspoor is geschoven. Toen in maart 2014 een nieuwe bedrijfsleider beheer openbare ruimte werd aangesteld ging het mis. Vele tientallen brieven,gesprekken,memo’s en mails laten zien dat het vanaf dat moment bergafwaarts ging tussen de bedrijfsleider en Jan Bijlstra. ,,Ik werd niet meer serieus genomen,” verteld Bijlstra aan het NHD.
Na een operatie aan zijn knie in maart 2015 ging het helemaal mis, diverse, soms hevige, aanvaringen met zijn leidinggevende volgenden elkaar regelmatig op en hij was niet meer welkom als brugwachter op de bruggen van Slootsluis, Middenmeer, Nieuwesluis,en de Uikesluis. Na ruim 30 jaar zich met hart en ziel te hebben ingezet als brugwachter, eerst voor de gemeente Wieringermeer en later voor Hollands Kroon is Jan Bijlstra als oud vuil aan de kant geschoven en ingeruild voor personeel van de sociale werkplaats die bijna de helft goedkoper zijn.
Dat de gemeente Hollands Kroon van Bijlstra af wil blijkt wel uit het aanbod van eerst 30.000 euro en later 50.000 euro als Bijlstra met vervroegd pensioen zou gaan maar dan wel afziet van de gang naar de rechter en verder ook zijn mondje zou dichthouden, maar dat wees Bijlstra op advies van vakbond CNV af omdat hij er dan teveel op achteruit zou gaan.
Bijlstra zit nu doorbetaald werkloos thuis wachtend op de volgende stap die komen gaat. De gemeente zelf wil niet reageren omdat het om een interne aangelegenheid gaat.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.