2°C | Amsterdam

Burgemeester Nawijn diep door het stof maar mag blijven

HOLLANDS KROON – Burgemeester Nawijn kreeg het dinsdagavond flink te verduren vanwege zijn uitglijder naar de familie  lombaard die hij uitmaakte voor een ‘stelletje zure gekken.’
Tijdens de raadsvergadering werd een motie van treurnis ingediend die door vrijwel de gehele raad werd gesteund op de raadleden Wittink en Meijer na. Deze beide raadsleden zagen toch genoeg redenen voor de burgemeester om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.
Omdat het volgens de raad om een eenmalige fout gaat, is er geen reden om het vertrouwen op te zeggen. De burgemeester heeft richting alle partijen excuses gemaakt. Toch wilde de raad de zaak nogmaals in het openbaar voeren, omdat de uitlatingen ook in het openbaar zijn gedaan.
Burgemeester Nawijn maakte vanavond opnieuw excuses:” Ik ben blij dat de raad het vanavond in het openbaar bespreekt. Ik heb goed geluisterd, het is niet aan dovemans oren gericht. Ik maak van de gelegenheid gebruik om mijn verontschuldigingen te maken. Ik heb spijt van wat er is gebeurd.”
De burgemeester bood nogmaals zijn excuses aan en noemde zijn uitglijder zeer onverantwoordelijk. Met deze woorden nam de raad genoegen en mag burgemeester Nawijn gewoon in functie blijven.

Related Articles

Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.