Burgemeester Nawijn diep door het stof maar mag blijven

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Burgemeester Nawijn kreeg het dinsdagavond flink te verduren vanwege zijn uitglijder naar de familie  lombaard die hij uitmaakte voor een ‘stelletje zure gekken.’
Tijdens de raadsvergadering werd een motie van treurnis ingediend die door vrijwel de gehele raad werd gesteund op de raadleden Wittink en Meijer na. Deze beide raadsleden zagen toch genoeg redenen voor de burgemeester om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.
Omdat het volgens de raad om een eenmalige fout gaat, is er geen reden om het vertrouwen op te zeggen. De burgemeester heeft richting alle partijen excuses gemaakt. Toch wilde de raad de zaak nogmaals in het openbaar voeren, omdat de uitlatingen ook in het openbaar zijn gedaan.
Burgemeester Nawijn maakte vanavond opnieuw excuses:” Ik ben blij dat de raad het vanavond in het openbaar bespreekt. Ik heb goed geluisterd, het is niet aan dovemans oren gericht. Ik maak van de gelegenheid gebruik om mijn verontschuldigingen te maken. Ik heb spijt van wat er is gebeurd.”
De burgemeester bood nogmaals zijn excuses aan en noemde zijn uitglijder zeer onverantwoordelijk. Met deze woorden nam de raad genoegen en mag burgemeester Nawijn gewoon in functie blijven.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category