Cadeaubonnen vanaf nu minimaal drie jaar geldig

Hollands Kroon – Cadeaubonnen moeten minimaal drie jaar geldig zijn. Dat hebben de Consumentenbond en de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten afgelopen zaterdag vastgelegd. Op deze manier wordt er gehoor gegeven aan de meest voorkomende klacht van consumenten over cadeaubonnen: een te korte geldigheidsduur. 
Afgesproken is nu dat bonnen waarmee je iets in een winkel kunt kopen minimaal 3 jaar geldig zijn. Bonnen voor een ‘belevenis’ (iets in natura), zoals een ballonvlucht of ontbijt, moeten minimaal 2 jaar geldig zijn, met altijd een mogelijkheid tot 1 jaar verlenging.
Mocht je vanaf nu problemen hebben met een cadeaubon-aanbieder, dan kun je je wenden tot de Geschillencommissie Cadeaukaarten.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs