Celstraf voor dakloze inwoner Den Helder

ALKMAAR – De politierechter in Alkmaar heeft woensdagochtend de 53-jarige A.N uit Den Helder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 weken onvoorwaardelijk wegens huisvredebreuk en vernielingen.
De man wilde op 6 juni van dit jaar bij een garagebedrijf in Den Helder een auto kopen maar de verkoper wilde dat de man het pand zou verlaten. N. weigerde dit waarna de politie is gewaarschuwd. Toen deze de man ook verzochten om het pand te verlaten bleef hij weigeren waarna hij in de boeien werd geslagen en naar het politiebureau werd afgevoerd. De politie boeide de man omdat het vanwege zijn psychische toestand niet betrouwbaar was om hem zonder te boeien mee te nemen in de auto.
Een dag later op 7 juni 2016 liep de man langs dierenasiel Schuthok in Den Helder waar hij volgens zijn zeggen honden hoorden blaffen, vogels hoorde piepen en honden hoorde die met hem wilde praten.
Hierop gooide N. met een steen het raam van de bus van Dierenlot in, waarna hij besloot om dan ook maar in de auto te gaan slapen. Niet veel later vertrok de man weer uit de auto maar vergat een keycord mee te nemen. Deze keycord werd later door een politieagent op facebook herkend als hetzelfde keycord als de man die hij de dag daarvoor uit het garagebedrijf had gezet.
De politie heeft de dakloze en rondzwervende N. opgezocht en hem gevraagd waar hij in de nacht van 6 op 7 juni 2016 was. N. bekende direct dat hij de ramen had ingegooid.
De Officier van Justitie eiste 2 weken onvoorwaardelijke celstraf maar de eis tot schadevergoeding wilde de OvJ.  Afgewezen zien worden omdat de verzekering dit waarschijnlijk gaat uitkeren.
De rechter oordeelde conform de eis. 2 weken onvoorwaardelijke celstraf met afwijzing van de vordering van € 532,29.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs