2°C | Amsterdam

Chauffeurs failliette Klomp leggen beslag op busjes

HOLLANDS KROON – De busjes van het failliete vervoersbedrijf Klomp Groepsvervoer liggen aan de ketting. Chauffeurs krijgen nog geld van het bedrijf en zolang ze dat niet hebben, weigeren ze de wagens terug te geven.
Klomp ging in april over de kop, waarna de chauffeurs de busjes moesten inleveren. Ze krijgen echter nog geld van Klomp: achterstallig loon en overuren die nog niet zijn uitbetaald. Sommigen hebben maar liefst 1.500 euro tegoed van het failliete bedrijf. Maar er is één probleem: er is geen geld.
Lees ook: Nieuwe aanbieder leerlingenvervoer neemt ook personeel failliete vervoerder Klomp over
Daar komt nog bij dat de wagens niet van Klomp zelf zijn, maar zijn geleased van Van Mossel Leasing. En dat bedrijf eist ze nu terug. Het bedrijf heeft het oud-personeel gesommeerd ze direct in te leveren, anders riskeren ze rechtsmaatregelen, zoals aangifte van diefstal,meldt NH.
Retentierecht
Sinds vrijdag liggen de busjes daarom aan de ketting. “En daar blijven ze tot we hebben waar we recht op hebben”, vertelt Bianca Bolweg, een van de chauffeurs. Ze beroept zich samen met haar collega’s op hun retentierecht. Maar volgens Van Mossel Leasing is er geen sprake van retentierecht, omdat de wagens geen eigendom zijn van Klomp. 
Lees ook: Leerlingen met beperking grootste slachtoffer chaos leerlingenvervoer
De chauffeurs hopen dat ze toch in hun recht staan. FNV Taxi gaat niet akkoord met de eisen van Van Mossel B.V. en zal de eis aanvechten met een advocaat. 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.