Chauffeurs failliette Klomp leggen beslag op busjes

HOLLANDS KROON – De busjes van het failliete vervoersbedrijf Klomp Groepsvervoer liggen aan de ketting. Chauffeurs krijgen nog geld van het bedrijf en zolang ze dat niet hebben, weigeren ze de wagens terug te geven.
Klomp ging in april over de kop, waarna de chauffeurs de busjes moesten inleveren. Ze krijgen echter nog geld van Klomp: achterstallig loon en overuren die nog niet zijn uitbetaald. Sommigen hebben maar liefst 1.500 euro tegoed van het failliete bedrijf. Maar er is één probleem: er is geen geld.
Lees ook: Nieuwe aanbieder leerlingenvervoer neemt ook personeel failliete vervoerder Klomp over
Daar komt nog bij dat de wagens niet van Klomp zelf zijn, maar zijn geleased van Van Mossel Leasing. En dat bedrijf eist ze nu terug. Het bedrijf heeft het oud-personeel gesommeerd ze direct in te leveren, anders riskeren ze rechtsmaatregelen, zoals aangifte van diefstal,meldt NH.
Retentierecht
Sinds vrijdag liggen de busjes daarom aan de ketting. “En daar blijven ze tot we hebben waar we recht op hebben”, vertelt Bianca Bolweg, een van de chauffeurs. Ze beroept zich samen met haar collega’s op hun retentierecht. Maar volgens Van Mossel Leasing is er geen sprake van retentierecht, omdat de wagens geen eigendom zijn van Klomp. 
Lees ook: Leerlingen met beperking grootste slachtoffer chaos leerlingenvervoer
De chauffeurs hopen dat ze toch in hun recht staan. FNV Taxi gaat niet akkoord met de eisen van Van Mossel B.V. en zal de eis aanvechten met een advocaat. 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs