Chris na 20 jaar in bad..

REGIONIEUWS – Chris de Potvis gaat in bad. Eindelijk, want na 20 jaar in de kelder van het zeeaquarium van Fort Kijkduin in het skelet van de potvis behoorlijk aangetast door schimmels, vetzuren en zoutkristallen. “Hij kan nu nog gered worden.”
Het skelet van Chris de potvis ziet er vies uit. Dat kan ook bijna niet anders na bijna 20 jaar in de kille, vochtige kelder van Fort Kijkduin. Met behulp van crowdfunding is genoeg geld opgehaald om de potvis weer schoon te maken, om te voorkomen dat hij uit elkaar valt. “Chris is er erg aan toe. Hij moet in bad, een maand lang,” lacht Manouk Rebecca van het zeeaquarium.
Lees ook: Crowdfundingsactie om Chris van ondergang te redden
Preparateur Chris Walen haalt het skelet van de potvis uit elkaar. Hij kent de potvis, want hij heeft het dier uitgebeend toen het in 1997 strandde bij Wassenaar. Walen stopt bovendien wel vaker een potvis in bad. “Dit is de 16de.” Walen wijst naar de grijze vette vlekken op het skelet. “De vetzuren breken kalk af als je er niets aan doet. Hij kan nu nog gered worden.”
Deze zomer keert Chris de Potvis al weer terug in Huisduinen. Het skelet krijgt dan een plek in het nieuwe bastion van Fort Kijkduin. Iedereen kan de potvis dan makkelijk bekijken.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs