2°C | Amsterdam

Code oranje voor natuurbranden in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft vanmiddag code oranje afgegeven voor het risico op natuurbranden. Dat betekent dat de kans op het ontstaan en uitbreiden van een natuurbrand groot is,meldt NH. 
Dat blijkt uit een kaart op de website natuurbrandrisico.nl. Door de hoge temperaturen van de afgelopen dagen is de natuur erg droog. Gewassen kunnen daardoor snel vlamvatten, ook zonder dat er vuur aan te pas komt.
Nergens in Nederland is het risico op natuurbranden momenteel zo groot als in Noord-Holland Noord. Het gaat om het gebied ten noorden van Heemskerk, Zaandam en Purmerend. Gisteren werd er al code geel afgegeven, wat betekent dat er het risico niet groot maar wel aanwezig is.
Geen vuur
Code oranje betekent dat terreineigenaren en veiligheidsdiensten extra alert moeten zijn. Ook van burgers wordt verwacht dat ze terughoudend zijn met gebruik van open vuur.
Daarnaast is het gebruik van vuurkorven, fakkels, wensvuurwerk en vuurwerk niet toegestaan. Bovendien wordt aangeraden blusmaterialen als een blusdeken, brandblusser of ‘desnoods een emmer water’ bij de hand te houden.
Tussen Schoorl en Bergen
Vooral het natuurgebied tussen Schoorl en Bergen lijkt vatbaar voor natuurbranden. Vorige maand woedde er nog een ‘zeer grote brand’. In 2010 werd het duingebied getroffen door een verwoestende brand, die toen zelfs het dorp Bergen aan Zee bedreigde. Een deel van het dorp werd toen ontruimd.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.