CombiVliet bouwt weer in Middenmeer

Middenmeer – Er wordt weer gebouwd bij CombiVliet in Middenmeer. Op Agriport A7 wordt gewerkt aan de vierde fase van vestiging NoordVliet. De kwekerij breidt met 12 hectare uit. Het is de vierde keer dat op Agriport A7 de heipalen bij CombiVliet de grond in gaan. De kwekerij breidt uit met 12 hectare en hiermee groeit locatie NoordVliet naar 48 hectare kas.
2016-03-30 17.00.18“Wij hebben onze visie een aantal jaar geleden gezet op efficiëntie, schaalvergroting en ketenverkorting. De tuinbouw moet blijven vernieuwen anders gaan we als tuinbouw Nederland achteruit en dat kan heel hard gaan. Dit zie je in alle branches. De consumptie van gezond voedsel blijft groeien en daar gaan wij in mee”, vertelt Edwin de la Combé (Operationeel directeur).
Maar de nieuwbouw in Nederland is de afgelopen jaren bijna stil komen te liggen en ook bij CombiVliet is er vertraging opgelopen. De kavel van 123 hectare werd gekocht in 2010 en de doelstelling was om elk jaar een fase te bouwen. Toch blijft de richtlijn voor de komende jaren staan. “Dus ook voor de komende jaren hebben we voorlopig voldoende uitdaging. En ook nu, ondanks het goede seizoen vorig jaar, blijft de financiering ook een uitdaging. Dat is niet makkelijker geworden als drie jaar geleden.”
In week 36 moeten de nieuwe planten de kas in. Boven de planten komen groeilampen van Hortilux Schreder te hangen. De kas is bijna hetzelfde als de vorige fases en wordt ook weer gebouwd door Havecon. “Er zijn enkele technische aanpassingen gedaan, om aan de nieuwste kassenbouwnormen te voldoen”, vertelt Roy van Vliet (Locatiemanager), “Het tomatenras wat in deze nieuwe kas wordt gezet, wordt afgestemd op de vraag in de markt. Op dit moment hebben we 44,4 ha trostomaten staan, 10 ha cherrytomaten, 7,6 ha snoeptomaatjes, 6 ha pruim trostomaatjes en 12 ha cocktail trostomaten. De planning voor het totale areaal hebben we bijna klaar.”
Op dit moment wordt een team van mensen gevormd voor deze volgende fase. “We hebben een assistent Bedrijfsleider die graag door wilde groeien naar Bedrijfsleider dus deze functie is inmiddels ingevuld. Verder zijn we bezig met het werven van scholieren wat ook heel goed gelukt is. Dus we staan straks gesteld voor de oplevering van deze vierde fase”, vertelt Edwin de la Combé.
Op de website worden regelmatig bouwupdates geplaatst voor geïnteresseerden; www.combivliet.nl

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs