Crazy Autocross op zondag 19 juni in Winkel

WINKEL – Het hele autocross circus zet zondag zondag 19 juni 2016 het kamp op aan de Hartweg in Winkel. Deze dag vindt vanaf 12.00 uur de crazy-autocross plaats op het snelle en spectaculaire circuit tussen de sporthal en de Westfriesedijk in Winkel. Er wordt door ruim honderd deelnemers gestreden om de grote SP 2000 500 cup terwijl het resultaat ook zal meetellen voor het kampioenschap van Noord-Holland 2016.
De organisatie heeft dit jaar weer een fraai en afwisselend programma in diverse klassen in elkaar gezet. Omdat de race autosport in Winkel en omgeving enorm leeft verwacht de organisatie weer veel bezoekers zodat een groot en gratis parkeerterrein direct naast de wedstrijdbaan is ingericht.
In Winkel zal dit jaar in diverse klassen de strijd worden aangegaan namelijk in de Verstevigde-, de Standaard-, de Dames – de Super Standaard -, de rodeoklasse maar ook de supersnelle Formule 1 en Formule 2 klasse de zogenaamde stockcars.
In de Standaard klasse weer diverse plaatselijke coureurs aan de start welke op deze autocross-zondag – onder het toeziende oog van vrienden en/of familieleden – hun stuurmanskunst in hun woonplaats Winkel willen tonen.
Natuurlijk hangt veel af van de weersomstandigheden. Zien we in Winkel een snelle cross op een droge baan of wordt het een spectaculaire cross op een nat circuit.
Niet onvermeld mag blijven de damesklasse die dit jaar opnieuw zal starten in Winkel. Van de dames die in de crazy-cross gebeuren hun sporen hebben verdiend wordt veel spektakel verwacht.
Uiteraard ook de spectaculaire Verstevigde klasse zal aan de start verschijnen met o.a. coureurs uit geheel Noord – Holland en Friesland met als inzet de SP 2000 – 500 cup.
Wederom zal dit jaar weer gestart gaan worden in de Super Standaard – klasse. Gebleken is dat de overgang van de normale Standaard klasse naar de supersnelle verstevigde klasse een te grote (financiële) stap is. Natuurlijk moeten deze crossauto’s aan een uitgebreid veiligheidsreglement voldoen, doch ten aanzien van het technisch/motorisch gedeelte is enige ruimte ontstaan om de crossauto qua snelheid naar een hoger niveau te tillen zonder dat de coureur zich zorgen hoeven te maken over eventuele afkeuring door de keuringscommissie.
Als spectaculaire verrassing gaan wij dit jaar in Winkel zogenaamde Formule 1 en Formule 2 (Stockcar) races houden met plaatselijke coryfeeën in de vorm van Bas Peetoom, Mark Tesselaar, Peter Ruig, Boy Tesselaar en Kirsten Surink.
Maar dan zijn we er nog niet. Dit jaar voor het eerst aan de start de zogenaamde V-Buggy’s. Jonge beginnende coureurs laten ten overstaan van hun plaatsgenoten zien dat zij in de toekomst Max Verstappen zullen opvolgen.
Bij alle klassen gaat natuurlijk snelheid en veiligheid hand in hand zodat de organisatie ervoor zal zorgdragen dat weer tractors op het circuit aanwezig zijn om de gestrande voertuigen op veilige wijze naar het rennerskwartier te slepen. Natuurlijk is ook de vrijwillige Brandweer en de EHBO op het circuit aanwezig om eventueel de nodige hand- en spandiensten te verrichten.
U zult begrijpen dat deze autocross met een enorm deelnemersveld met veel plaatselijke favorieten veel spanning en spektakel zal brengen en uw bezoek zeker verdient. Voor alle bezoekers is er het gratis programmablad beschikbaar, met o.a. de gegevens over de deelnemers welke zondag 19 juni in Winkel aan de start zullen verschijnen.
Sponsors en premieschenkers zijn bij deze sport onmisbaar, wilt u nu al uw premie met reclameboodschap bij ons inleveren mailt u dan even naar a.groot1@quicknet.nl.
Het circuit met ruime gratis parkeergelegenheid is gelegen aan de Hartweg (ten oosten van de sporthal nabij de Westfriesedijk) te Winkel doch is er op zondag 19 juni 2016 met richtingsborden “cross” aangegeven.
De coureurs zullen het hart van de autocross toeschouwers weer sneller doen laten kloppen.
Tot ziens op de cross.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs