2°C | Amsterdam

Crowdfunding voor graf moeder

REGIO – Mike van de Laar (28) uit Schagen was pas zes jaar oud toen hij zijn beide ouders verloor aan kanker. Nu 22 jaar later dreigt hij de laatste rustplaats van zijn moeder voorgoed kwijt te raken,meldt NH.

Na het overlijden van zijn ouders zwierf Mike van internaat naar internaat. Tien jaar later werd het graf van zijn vader geruimd. Er was geen geld meer om het te behouden. Daarmee verloor Mike een tastbare plek om zijn vader Willem herdenken. Nu staat hetzelfde te gebeuren met het graf van zijn moeder Jenny. Op 1 januari 2017 verloopt haar graf en hij kan het zich niet veroorloven om het te behouden.
Tot zijn grote verdriet, want haar graf is alles wat hij nog van haar heeft. “Het zou echt heel erg zijn, want dan zijn ze voor mijn gevoel echt overleden”, vertelt Mike aan NH terwijl hij het graf van zijn moeder schoonmaakt.
Kapot van binnen
Zijn beste vriendin Mandy Courtens uit Purmerend wil dit koste wat kost voorkomen en is een inzamelingsactie gestart voor Mike. “Hij zei tegen me: “Als ik haar graf ook nog kwijtraak, dan ga ik kapot van binnen”, vertelt Mandy tegen NH.
Het huidige graf behouden gaat helaas niet. Mike heeft nu twee opties: of een familiegraf kopen of zijn moeder laten herbegraven op een andere plek op de begraafplaats en dat laatste is wat hij graag wil.
“Ik heb niet het afscheid kunnen nemen die ik gewild had” vertelt Mike. Als zesjarige deelde hij zakdoekjes uit op de begrafenis van zijn moeder, omdat hij niet goed begreep waarom iedereen verdrietig was. Als de crowdfundactie genoeg opbrengt zou hij zijn moeder graag nog willen toespreken, dat zou hem meer rust geven. “Het wordt dan een hele nieuwe uitvaart.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.