2°C | Amsterdam

Update: D-Day voor thuiszorgmedewerkers TSN

Hollands Kroon – Tienduizenden hulpbehoevenden en duizenden thuiszorgmedewerkers horen mogelijk vandaag hoe hun toekomst eruitziet. Gemeenten moeten dan hebben beslist of ze ingaan op het voorstel van Buurtzorg, dat het werk van het wankelende TSN Thuiszorg wil overnemen.

De bewindvoerders van TSN en vakbond FNV staan achter de plannen, de branche is kritisch. TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Het bedrijf kwam echter in financiële nood. Het probeerde de lonen van medewerkers eenzijdig te verlagen, maar werd door de rechter teruggefloten. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling,meldt RTVNH
Buurtzorg Nederland maakte begin februari zijn bod op TSN bekend. Het bedrijf wil driekwart van de medewerkers en cliënten overnemen. Buurtzorg wil alleen aan de slag in gemeenten die bereid zijn om meer dan 21 euro per uur te betalen. Volgens Buurtzorg kan het niet voor minder.
Lees ook: Boze thuiszorgmedewerksters bezetten gemeentehuis Hollands Kroon
TSN had eerder al geklaagd dat gemeenten te weinig willen betalen voor het werk dat de thuiszorgers doen. Buurtzorg wil de thuiszorgers ook op een andere manier laten werken, met meer autonomie. Het is nog niet bekend wat er gebeurt met TSN Thuiszorg als het werk wordt overgenomen door Buurtzorg.
Update: De duizenden medewerkers van TSN Thuiszorg krijgen op z’n vroegst pas woensdag meer duidelijkheid over hun toekomst. Dat meldt een woordvoerder van vakbond FNV tegen NH. Eerder vandaag was er nog sprake van dat zij, net als de tienduizenden cliënten van de thuiszorgorganisatie, mogelijk vandaag meer duidelijkheid zouden krijgen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.