2°C | Amsterdam

aankomst vluchtelingen

D66 wil weten of Hollands Kroon burgerinitiatief kleinschalige opvang Niedorp ondersteunt

Hollands Kroon – De fractie van D66 wil bij monde van Liesbeth Vlietstra-Wouterse weten of het college de plannen van de onlangs opgerichte werkgroep die kleinschalige opvang in Nieuwe Niedorp/Winkel mogelijk wil maken omarmt.

Liesbeth Vlietstra- Wouterse
Liesbeth Vlietstra- Wouterse

D66 heeft tijdens de raadsvergadering van afgelopen 28 januari aangegeven te pleiten voor kleinschalige opvang,openheid en menselijke maat. D66 gaf toen aan dat de kracht van Hollands Kroon ligt in innovatie en ontwikkelen van nieuw gedachtengoed wat wel blijkt uit dit burgerinitiatief.
D66 stelt daarom de volgende vragen aan het college:

  1. Bent u al in gesprek met de werkgroep?
  2. Zo ja, gaat u de samenwerking aan en neemt u de regie om een dergelijke vorm van kleinschalige opvang te faciliteren en te stimuleren in meerdere kernen van Hollands Kroon?
  3. Zo nee, bent u voornemens in contact te treden met de de groep die dit burgerinitiatief gelanceerd heeft en het samen met hen en het COA verder op te pakken?
  4. Is dit initiatief in te voegen in uw voornemende vluchtelingenopvang kleinschalig te organiseren?
  5. U bent in contact met het COA ten behoeve van een nieuw plan. Komt in het overleg met het COA naar voren dat deze organisatie de handschoen oppakt en dit soort initiatieven voor kleinschalige opvang honoreert en ondersteunt en verder wil ontwikkelen met initiatiefnemers van dit soort kleinschalige opvangvoorzieningen?

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.