2°C | Amsterdam

Dag vier van de moord op Freddy Sloterwijk.

ALKMAAR – Vandaag alweer de vierde dag in de rechtszaak tegen Agnes de V. Mario de K. en Jaap K. die alle drie ervan worden verdacht Freddy Sloterwijk op gruwelijke wijze te hebben omgebracht en later zijn lichaam gewikkeld in een zeildoek en zijn hoofd in een puinzak in het kanaal bij Slootdorp te hebben gegooid.
Vandaag was Agnes de V. aan de beurt om aan de tand te worden gevoeld over haar deel in dit alles.  Al snel liet Agnes de V. weten dat haar geheugen haar in de steek heeft gelaten als het gaat over de bewuste woensdagavond toen Freddy Sloterwijk werd vermoord door de vermoedelijke dader Jaap K. 
Na de moord wilde Agnes de V. de politie bellen maar dat mocht in eerste instantie niet van Jaap K. waarop Agnes de V. riep “Schiet mij dan ook maar dood,” waarna ze wel de politie mocht bellen maar met de smoes dat Freddy vermist was. Freddy zou 1600 euro van zijn rekening hebben gepind, voor 14 dagen medicijnen hebben gepakt en zijn vertrokken naar andere oorden.
Op de vraag van de rechter tijdens het zien van beelden van Agnes de V. die samen met Jaap K. naar Harlingen reed om 5 puinzakken te halen om daar Freddy Sloterwijk in te verbergen, wist Agnes de V. zich weinig meer van te herinneren, wel dat die zakken gekocht waren maar waar ze toen heen gingen wist ze zich niet echt meer voor de geest te halen.  Wel zegt dat Jaap K. alleen een plek heeft gezocht om het lijk te dumpen, het kanaal bij Slootdorp.
Agnes de V. blijft ook bij haar verhaal dat zij van niets wist en onschuldig is en dat zij met een smoes Freddy Sloterwijk naar Breezanddijk moest brengen. Toen zij Freddy daar had afgezet is zij weer in de auto gaan zitten en op dat moment moet dan ook Freddy zijn vermoord door Jaap K. of Mario de K.
Tijdens het getuigenverhoor door de beide advocaten van Jaap K. en Mario de K. werd Agnes de V. regelmatig in het nauw gedreven en antwoorde zij dat zij zich beriep op haar zwijgrecht. Op de vraag van waarom zij aan haar zus vroeg of zij iemand wist die voor 500 euro iemand wilde omleggen zou het ineens gaan om een kast die weg moest, maar ook op de vraag wat zij in Schoorl deed daags na de moord zegt Agnes de V. dat ze daar nooit is geweest terwijl camerabeelden heel iets anders uitwijzen. Tijdens het kruisverhoor door de advocaten van beide mannen beriep Agnes de V. zich meer en meer op haar zwijgplicht.
De advocaat van Mario de K. denkt dan ook dat Agnes de V. de spil is waar alles omdraait en dat zij opdracht heeft gegeven om Freddy te vermoorden. Al blijft zij erbij dat zij Freddy nog elke dag mist en haar leven ook kapot is. 
Woensdag volgt het requisitoir van de Officier van Justitie waarna de familie nog tijd krijgt om hun woordje te doen. Aankomende vrijdag en volgende week woensdag komen de advocaten aan de beurt om hun pleidooi te doen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.