2°C | Amsterdam

Dan toch nog Fox Sports voor KPN-abonnees Hollands Kroon

REGIO – Het was even billen knijpen voor de vele Fox Sports abonnees in Hollands Kroon of zij na zaterdagavond 18:00 uur nog wel konden kijken naar de sportzender. Dat was de deadline voor KPN om met een besluit te komen richting Fox Sport of zij wel of niet Fox Sport zouden blijven doorgeven. 
Lees ook: KPN-abonnees mogelijk vanaf zaterdag geen Fox Sport meer
Maar gelukkig voor deze abonnees wisten beide partijen na ruim 1.5 jaar onderhandelen op het laatste moment tot een overeenkomst te komen waardoor Fox Sports ook via KPN te kijken is. Uitgangspunt is dat klanten van KPN onder betere voorwaarden naar de eredivisiewedstrijden van Fox Sports kunnen kijken, staat in een verklaring van KPN.
Het telecombedrijf handhaaft het huidige model van distributie en heeft meer flexibiliteit gekregen om voetbal voor een bredere groep liefhebbers tegen een lagere prijs toegankelijk te maken, zonder opname in het basispakket. Details zijn nog niet bekendgemaakt
Fox Sports en KPN onderhandelden geruime tijd over de voorwaarden voor verlenging van het contract. Dat verliep op 1 augustus. Fox Sports had vrijdagavond KPN nog een nieuw voorstel gestuurd met als deadline zaterdagavond 18.00 uur. Als er dan geen overeenkomst was, zouden KPN-klanten geen eredivisiewedstrijden, ander voetbal en andere sporten meer kunnen zien.
De kwestie draaide onder meer om de vergoeding voor doorgifte die Fox Sports vraagt aan KPN, die hoger lag dan de telecomaanbieder wil betalen. Fox Sports was zaterdagavond gewoon via KPN te zien met onder meer vier wedstrijden uit de eredivisie.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.