Dankzij Noorderkwartier NV voelt Barry zich op z’n ‘gemakkie’

REGIONIEUWS – In het magazijn van Pilkes in Stompetoren staat Barry tussen de lantaarnpalen. Naast zijn voeten op de grond staat een grote bak met een soort teer. Met een dikke kwast smeert hij het goedje op de onderkanten van de lantaarnpalen. In totaal doet hij dat bij 100 lantaarnpalen. Het gaat best vlot en Barry vindt het ook erg leuk om te doen. “Ik heb het hier onwijs naar mijn zin”, vertelt hij, terwijl hij gewoon doorwerkt.
Barry is sinds oktober vorig jaar gedetacheerd bij Pilkes als algemeen magazijnmedewerker. Hij ondersteunt de buitendienst, mocht dat nodig zijn. Pilkes is gespecialiseerd op het gebied van infratechniek, elektrotechniek en ouderhoud. Toen Jerry van Agros (het bedrijf dat ons helpt om werknemers te laten uitstromen) over de functie hoorde, dacht hij gelijk aan Barry. “Het was een schot in de roos”, zegt Jerry achteraf.
De werkzaamheden die Barry uitvoert heeft hij niet eerder gedaan. “Ik heb van alles hier geleerd.” Armaturen (= draagconstructie voor een lamp) vervangen bijvoorbeeld. “Ik kon dat eerst niet. Nu wel. Alles wordt mij keurig uitgelegd en heel kalm aan.” Voor Barry werkt het goed, want hij is moeilijk lerend. “De rustige uitleg is ideaal voor mij. Ze gaan hier goed om met mijn beperking. Ze laten me in mijn waarde. Ik voel me hier op m’n gemakkie.”
Toen Barry de kans kreeg om bij Pilkes aan de slag te gaan heeft hij die met beide handen aangepakt. “Ik houd van nieuwe dingen, ben leergierig”, vertelt hij blij. Barry’s leidinggevende is goed over hem te spreken. “Barry werkt zelfstandig en hij is er altijd. Hij is een genot om mee te werken. We willen hem niet kwijt.” Barry is ook helemaal niet van plan om ergens heen te gaan. “Ik zou het iedereen aanraden om gedetacheerd te worden.”
Via: Noorderkwartier NV

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs