2°C | Amsterdam

De Cultuurschuur: ‘Rembrandt in de Jordaan’

WIERINGERWERF – In deze presentatie wordt je via beeld en verhaal mee genomen in de Jordaan ten tijde van Rembrandt. Deze wandeling loopt door het nieuwe deel van het 17e eeuwse Amsterdam, de westelijke grachtengordel en de Jordaan, het gebied waar Rembrandt de laatste jaren van zijn leven heeft gewerkt en gewoond. 

Op originele wijze stelt deze presentatie Rembrandt de kunstenaar, zijn kunst en de maatschappij aan de orde. De presentatie schetst het sociale landschap van de laatste tien jaar van zijn leven of zoals Joost van den Vondel, een tijdgenoot van Rembrandt, al zei: ‘De wereld is een speeltoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel.’ Wat dat voor Rembrandt en zijn schilderkunst betekende, daarvan krijgt u tijdens deze middag een helder beeld.

Meesterschrijver en verteller Jacques Hendrix neemt ons mee. Kaarten á €12,50 kunnen worden gereserveerd via [email protected]

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.