De Cultuurschuur: ‘Rembrandt in de Jordaan’

WIERINGERWERF – In deze presentatie wordt je via beeld en verhaal mee genomen in de Jordaan ten tijde van Rembrandt. Deze wandeling loopt door het nieuwe deel van het 17e eeuwse Amsterdam, de westelijke grachtengordel en de Jordaan, het gebied waar Rembrandt de laatste jaren van zijn leven heeft gewerkt en gewoond. 

Op originele wijze stelt deze presentatie Rembrandt de kunstenaar, zijn kunst en de maatschappij aan de orde. De presentatie schetst het sociale landschap van de laatste tien jaar van zijn leven of zoals Joost van den Vondel, een tijdgenoot van Rembrandt, al zei: ‘De wereld is een speeltoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel.’ Wat dat voor Rembrandt en zijn schilderkunst betekende, daarvan krijgt u tijdens deze middag een helder beeld.

Meesterschrijver en verteller Jacques Hendrix neemt ons mee. Kaarten á €12,50 kunnen worden gereserveerd via reserveringen@decultuurschuur.nl

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs