2°C | Amsterdam

” De Groeten uit Zijdewind “


ZIJDEWIND – Voor de senioren bewoners van Woon-Zorgcomplex Maria Mater uit ’t Veld wordt er regelmatig een activiteit of uitstapje georganiseerd. Deze vrijdagmiddag was het uitstapje naar Natuurzwembad ’t Petje in Zijdewind gepland.
Een goeie gok van de Activiteitenbegeleidster Tineke van der Kroon met een behoorlijk aantal vrijwilligers, die zich telkens weer beschikbaar stellen voor dergelijke uitstapjes. Het vervoer gebeurd voor zover mogelijk met rolstoelen en/of auto’s van vrijwilligers uit de omgeving.
Het weer was ideaal, al was het in de zon buiten de geplaatste overkappingen voor sommige oudjes zelfs wat aan de warme kant.  Ook nu vermaakte Veldtemer Koos Slippens de oudjes met oude meezingers op zijn gitaar waar altijd weer volop van genoten wordt.
Nadat ze allemaal een plaatsje hadden gekregen op het zandstrand van het zwembad werd iedereen door de vrijwilligers voorzien van koffie, thee of een frisdrankje. De cakejes die werden rondgedeeld waren door een aantal bewoners zelf van te voren gebakken.
De mensen genoten behalve van de zelfgebakken cakejes  ook van de spelende kinderen in het water. Na de koffie wilde de 88 jarige Niek Dekker toch wel effe het zwembad in, onder applaus van z’n echtgenote in de rolstoel werd hij door verzorgers het kleine pierre badje in geholpen waar hij heerlijk opfriste.
Het werd tijd voor een ijsje voordat de hele bups  weer tevreden en voldaan terug zou gaan naar Maria Mater.
Werd het vorige uitstapje naar Zorgboerderij Engelenburg in Oude Niedorp door de bewoners ook zeer gewaardeerd, met dit uitje waren het 23 bewoners tellende gezelschap ook de 9 verzorgende vrijwilligers weer bijzonder dankbaar.
Prachtig dat ze weer eens het voor velen vertrouwde Zwembad ’t Petje mochten bezoeken.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.