De KH44 is klaar om weer te gaan vissen

Op de foto de Ansjovisjol KH44 (Foto aangeleverd)

KOLHORN – De authentieke ansjovisjol KH44 uit de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn is de afgelopen week weer klaargemaakt om te gaan vissen op de voormalige Zuiderzee. 

Sinds 2000 doet de jol elk jaar mee aan deze door de Visserijvereniging Workum georganiseerde visserijdagen. Dit jaar mag er van maandag 18 tot en met zaterdag 23 oktober met netten worden gevist.

Door te vissen kan de bemanning zich bekwamen in de vroeger gebruikte visserijzeiltechnieken, zodat deze niet verloren gaan.

De vierkoppige bemanning van de ansjovisjol KH44 bestaat dit jaar uit Ruud Beers, Rob Leeflang, Frans Schepers en Jan Stam. Via de facebookpagina JolKolhorn zullen zij geïnteresseerden op de hoogte houden van de dagelijkse vangsten en bijzonderheden.

Via mediapartner: Noordkop Centraal

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs