2°C | Amsterdam

De kolen worden van het land gehaald dus kijk uit voor gladde wegen.

HOLLANDS KROON|SCHAGEN – Rij je auto en woon je Hollands Kroon of Schagen? Dan is dit bericht voor jou. Er kan klei op de weg liggen, want de koolcampagne is begonnen. Rij dus voorzichtig op de buitenwegen. Er kan modder op de weg liggen, dat door regen ook nog eens nat en daardoor spekglad kan zijn.
Waarschuwingsborden in de berm wijzen er ook dit najaar weer op. Mocht je modder op de weg aantreffen, dan waarderen wij het bijzonder als je dit wilt melden via Regio Control (24 uur): 0226-360285.
Beide gemeentes wijzen met nadruk op de plicht van de agrariërs om de weg schoon te houden tijdens de koolcampagne. Veel agrariërs zorgen hier prima voor. Het komt helaas ook nog steeds voor dat sommige tractoren direct van het land de weg oprijden. De brokken klei vallen van de wielen op straat en als het dan ook nog regent, maakt het slijk de weg compleet slipgevaarlijk. Dit kan natuurlijk niet en het mag ook niet. De wielen horen te worden schoongemaakt voordat de tractor de weg oprijdt. Of de weg wordt onmiddellijk na de tractor schoongemaakt. Schagen en Hollands Kroon zorgen via gemeentelijke inzet voor een veilige, duurzame, schone en uitnodigende openbare ruimte is tevens de wens van wethouder Sigge van der Veek van Schagen.
Zowel Hollands Kroon als Schagen controllerentijdens de uren van de dag of de agrariërs zich aan de eisen houden. ’s Avonds en in het weekend doet Regio Control dit. Als wegvervuiling wordt geconstateerd, zoeken zij de veroorzaker. Die wordt gevraagd de weg schoon te maken. Als dit uitblijft, wordt de weg in opdracht van de gemeente schoongemaakt op kosten van de vervuiler. Ook wordt de politie ingeschakeld bij gebleken overtreding.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.