De prachtkleden van de waddenzee

DEN OEVER – De Waddenzee en de voorjaarstrek van steltlopers, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De meeste steltlopers passeren half mei de Nederlandse Waddenzee op weg naar hun broedgebieden in het hoge noorden.
Rosse Grutto’s, Kanoeten, Bonte Strandlopers en Zilverplevieren zijn tot op het laatste veertje in hun allermooiste kleed en zijn een ware lust voor het oog. Iedere natuurliefhebber zal genieten van de groepen met 1000-den vogels en de gigantische variatie die de Waddenzee kent. Tijdens de wandeling op zaterdag 14 mei lopen we langs de waddenkust bij Den Oever en zullen met behulp van telescopen zoveel mogelijk soorten steltlopers de revue laten passeren.
Zin in een lekkere wandeling langs het wad of altijd al moeite gehad met de herkenning van de vele soorten steltlopers? Dan is dit de ideale wandeling voor jou! De kosten bedragen €2,- per persoon en leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen <18 kunnen gratis deelnemen.
We verzamelen om 14:30 uur bij Restaurant de Basalt, Haventerrein 6, Den Oever en zijn daar naar verwachting rond 16:30 weer terug. Aanmelden kan bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Kosten: Leden: €Gratis; Niet-Leden: €2,- 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs