2°C | Amsterdam

De prachtkleden van de waddenzee

DEN OEVER – De Waddenzee en de voorjaarstrek van steltlopers, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De meeste steltlopers passeren half mei de Nederlandse Waddenzee op weg naar hun broedgebieden in het hoge noorden.
Rosse Grutto’s, Kanoeten, Bonte Strandlopers en Zilverplevieren zijn tot op het laatste veertje in hun allermooiste kleed en zijn een ware lust voor het oog. Iedere natuurliefhebber zal genieten van de groepen met 1000-den vogels en de gigantische variatie die de Waddenzee kent. Tijdens de wandeling op zaterdag 14 mei lopen we langs de waddenkust bij Den Oever en zullen met behulp van telescopen zoveel mogelijk soorten steltlopers de revue laten passeren.
Zin in een lekkere wandeling langs het wad of altijd al moeite gehad met de herkenning van de vele soorten steltlopers? Dan is dit de ideale wandeling voor jou! De kosten bedragen €2,- per persoon en leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen <18 kunnen gratis deelnemen.
We verzamelen om 14:30 uur bij Restaurant de Basalt, Haventerrein 6, Den Oever en zijn daar naar verwachting rond 16:30 weer terug. Aanmelden kan bij [email protected], onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Kosten: Leden: €Gratis; Niet-Leden: €2,- 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.