Definitief 160 arbeidsmigranten op terrein Joods Werkdorp Slootdorp

SLOOTDORP – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft de knoop doorgehakt en besloten dat er definitief 160 arbeidsmigranten mogen worden opgevangen op het terrein van het voormalig Joods Werkdorp in Slootdorp.

Op het terrein komen zeven barakken waar de arbeidsmigranten in worden gehuisvest. In de boerderij zelf worden geen arbeidsmigranten in gehuisvest, hier ziet eigenaar Joep Karel na veel protesten vanaf.  Van de originele plannen is nog maar een deel overeind gebleven, zo zouden er eerst 280 arbeidsmigranten op het terrein worden gehuisvest, dit is nu gelimiteerd op 160.

Tegen de plannen om 280 arbeidsmigranten op het terrein te huisvesten kwamen veel inwoners van Slootdorp tegen in protest, velen vonden het teveel voor een klein dorpje als Slootdorp.

In totaal heeft het 12 jaar geduurd voor er eindelijk een beslissing is genomen, rechtszaken, protesten, gemeenteraden die tegen waren, maar nu kan projectontwikkelaar eindelijk aan de slag.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs